Antonescu repune pe masă tema listei comune la europarlamentare

pnl
pnl

Președintele PNL, Crin Antonescu, precizează că solicitarea liberalilor pentru desființarea USD nu îi aparține personal, ci a fost ridicată în Biroul Politic Național de marți. Antonescu s-a arătat dispus să discute cu PSD despre o listă comună a USL la europarlamentare.

Antonescu a reiterat că înființarea USD contravine protocolului USL, explicând prevederea la care face referire este una generală nu definește tipul de alegeri, fie că sunt locale, parlamentare sau prezidențiale.

"Nu se precizează că este vorba de alegeri parlamentare, prezidențiale, europarlamentare sau de altă natură. Acolo scrie clar: alianțe electorale. Cred că o alianță pentru alegerile europarlamentare este o alianță electorală, așa cred eu, fără să fiu jurist. Sunt puncte încălcate acolo, sunt puncte încălcate", a subliniat Antonescu, citat de Agerpres.

Liberalul a explicat de ce în urmă cu doar câteva zile nu se declara deranjat de formarea USD, iar acum cere desființarea ei urgentă.

"Există o problemă pe care nu am ridicat-o eu, au ridicat-o toţi colegii mei, foarte mulţi dintre ei şi în rezoluţia respectivă, în mandatul respectiv, ei au cerut şi au decis introducerea acestui punct. Nu a fost decizia mea, nu confundaţi vă rog deciziile partidului cu deciziile mele. Eu fac anumite propuneri, n-am făcut această propunere, ea a venit dinspre colegi şi oamenii au spus foarte limpede: se trişează, nu e acceptabil", a susţinut Antonescu, potrivit Mediafax.

Liderul PNL a menţionat că nu ar fi făcut un caz din constituirea USD, acesta fiind un punct personal de vedere pe care l-a exprimat şi îl menţine.

El a mai spus că protocolul USL este în vigoare, a fost încălcat în anumite puncte, dar, dacă "există voinţă politică, se poate merge înainte".

Liderul PNL a susţinut că primul partid care a anunţat că merge pe liste separate la europarlamentare, şi nu în formula USL, ar fi fost PSD.

"Doreşte cumva PSD să discutăm despre o listă comună USL la europarlamentare? Sunt gata să începem discuţiile imediat", a afirmat Antonescu.

De asemenea, preşedintele PNL a întrebat retoric de ce a simţit nevoia PSD să participe la europarlamentare într-o alianţă, ascunzându-şi numele, şi nu a cooptat pe listele propriii câte un candidat din partea PC şi UNPR, fără să preia denumirea USD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel