Antonescu: Regionalizare și revizuirea Constituției, finalizate în 2014

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți seară la Realitatea TV, că, având în vedere decizia Curții Constituționale privind Legea referendumului, proiectul de revizuire a Constituției, precum și regionalizarea sunt amânate pentru anul viitor.

Întrebat când vor fi finalizate regionalizarea României şi revizuirea Constituţiei, președintele PNL Crin Antonescu a răspuns: "Probabil în cursul anului viitor, vor fi puse în practică. Nu sunt în aer, sunt amânate. Ne-am fi dorit mai ales regionalizarea, dar cred că e limpede pentru oricine că nu USL, nu noi, ca lideri ai acesteia, am decis să amânăm îndeplinirea acestor proiecte pentru că am fi nehotărâţi sau pentru că nu ne-am fi înțeles. Noi, din prima zi în care am intrat în noile mandate, în noul Parlament, în noul Guvern, am tratat aceste proiecte cu prioritate. Pur şi simplu, Curtea Constituţională, în mod aberant, că Legea referendumului în noua ei formă este constituţională, dar nu se poate aplica decât anul viitor", a explicat Crin Antonescu.

Referitor la cele două proiecte asumate de USL, amânate pentru 2014, anul în care se va alege un nou președinte al României, liderul liberalilor a precizat că "Cele două teme ar fi bune și ca teme pentru campanie prezidențiale, dar nu sunt subsumate candidaturii prezidenţiale. Sunt necesare societății româneşti, indiferent cine ar fi preşedinte și indiferent de situaţia mea. În al doilea rând, e mai bine şi dacă pierzi o bătălie, dar s-o dai. Am angajat destule bătălii şi am participat la destule bătălii pierdute. Există bătălii pe care nu te riști să le pierzi. Proiectul modificării Constituţiei sau al regionalizării sunt legate ca mecanism. Odată căzute, aşa cum a fost tratată demiterea lui Băsescu pentru câteva sute de mii de voturi, în condiţiile unei aritmetici extrem de discutabile, cred că aşa ceva nu ne putem permite, chiar dacă mai târziu Constituţia trebuie modificată, regionalizarea trebuie făcută. (...) În aceste condiții, cel puţin deocamdată, decizia noastră e să amânăm. Oricum, începutul toamnei va fi prilejul unei discuții și decizii definitive pe acest subiect. Sunt absolut de acord că Liviu Dragnea a făcut un efort spectaculos, am fost și sunt alături de Dragnea. Nu l-am lăsat singur", a mai afirmat Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel