Antonescu: Premierul nu a propus creșterea cotei unice

antonescu
antonescu
Informația pe surse, conform căreia liderii USL iau în calcul creșterea cotei unice, este falsă, susține Crin Antonescu.

Crin Antonescu a declarat că au existat discuții pe această temă, dar nu este vorba de o propunere a Victor Ponta.

"A existat o discuţie, nu o propunere a premierului sau a cuiva de a se mări cota unică, în perspectiva construcţiei bugetului pentru anul viitor în care s-au înfăţişat diferite variante pentru a putea spori veniturile. Printre aceste variante pur teoretice se număra şi aceasta, dar nimeni, nici premierul Ponta, nici cineva din PSD sau PNL nu a susţinut-o. Ceea ce vă pot asigura eu în acest moment, ştiind foarte bine care e poziţia ministrului de Finanţe, este că nu mărirea cotei unice va fi varianta aleasă. De altfel, chiar în cursul vizitei din SUA premierul, în dialogul său cu mediul de afaceri, cu companiile ameeicane, a invocat tocmai existenţa unei cote relativ scăzute de impozitare. Cert e că PNL nu va accepta sub nicio formă, cât timp se află la guvernare, creşterea cotei unice de impozitare. Nu e de imaginat că o mărire a cotei unice ar putea să fie suportată într-un mediu de afaceri care şi-aşa se mişcă foarte greu. Trebuie să ne gândim la ce facem să impulsionăm dinamica economică, şi nu să o strivim definitiv", a spus Antonescu, la emisiunea ”Jocuri de putere”, la Realitatea TV.

Liderii USL ar fi vorbit la finalul ultimei şedinţe a Uniunii despre varianta reducerii TVA şi creşterii cotei unice în contextul discuţiilor legate de construcţia bugetară pentru anul 2014, potrivit unor surse citate de Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel