Antonescu: PNL fie va conduce România, fie devine un partid de mâna a doua

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a transmis, vineri, că în acest an electoral PNL fie devine "suficient de puternic încât să-şi asume numărul unu în conducerea României, fie devine un partid de mâna a doua". De asemenea, anul 2014 înseamnă bătălia între tandemurile Antonescu-Iohannis şi Băsescu-Ponta, liberalii având "obligaţia" să conducă România, pentru românii care nu vor să se întoarcă în 2004, a adăugat Crin Antonescu.

"Istoria PNL se va schimba în 2014. Ea nu poate continua după 2014, aşa cum a decurs până acum. Fie PNL devine în 2014, în cursul acestor bătălii electorale şi nu numai, un partid suficient de puternic încât să-şi asume numărul unu în conducerea României, fie devine un partid de mâna a doua. E important ca toţi să avem puterea să dăm această bătălie, care, iată, e scoasă de destin obligatoriu în faţa generaţiei noastre", a declarat președintele PNL, la Târgu-Mureș, citat de Mediafax.

Dezamăgiți de experiențele anterioare, liberalii merg singuri la prezidențiale

El a adăugat că PNL nu mai are cu cine să se alieze pentru îndeplinirea unor deziderate la care ţine. Crin Antonescu a precizat că reprezentanţii PSD le-au dovedit liberalilor că îşi doresc "un preşedinte dirijat de o clică, un Parlament ghişeu de depunere a ordonanţelor de urgenţă" şi un Guvern al cărui prim-ministru "să dispună discreţionar de bani".

Vezi și: Antonescu și Ponta, cazați în același hotel

"Ne-am aliat cu PD, l-am făcut preşedinte pe Băsescu şi au trădat. Ne-am aliat cu PSD şi l-am făcut premier pe Ponta şi au trădat. Nu mai avem cu cine şi de ce să ne aliem. Sunt două posibilităţi: renunţăm la aceste obiecive, ciupind ceva dintr-un stat al baronilor şi nu al cetăţenilor, sau ne asumăm singuri stindardul acestei bătălii", a continuat liderul PNL.

Tandemul Antonescu-Iohannis vs tandemul Băsescu-Ponta

Președintele liberal a transmis că anul electoral 2014 înseamnă "o bătălie simplă", dar nu şi uşoară, între "două aşa-zise tandemuri: Antonescu-Iohannis versus Băsescu-Ponta".

El a arătat că "adversarii" din "tandemul Băsescu-Ponta" au un pact de coabitare, vorbesc asemănător, "chiar dacă unul împotriva celuilalt" şi "mai ales, tac împreună", iar acest tandem "funcţionează şi are acum pe mână ţara".

"Tandemul Antonescu-Iohannis înseamnă aspiraţia tuturor pentru aceste obiective şi înseamnă oferta, propunerea, ipoteza pe care o oferim alegătorilor care nu îl mai vor nici pe Băsescu, s-au săturat de ce s-a întâmplat în timpul lui, dar nu mai vor să se întoarcă, printr-un soi de reîncarnare politică a lui Năstase, care este Ponta, în 2004, ci vor să mergem înainte către ora Europei, către valorile Europei şi către anii care urmează din 2015 încolo", a declarat liderul PNL.

Potrivit spuselor lui Crin Antonescu, liberalii au "obligaţia" să conducă România, el amintind zicala "săracul e un străin în propria lui ţară".

Citește și: Antonescu: „Dacă nu luăm peste 20% ...”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel