Antonescu nu-i suportă pe oamenii premierului Ponta

antonescu palada geoana
antonescu palada geoana

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a anunțat, marți, că se va opune numirii senatorului Mircea Geoană în funcția de înalt reprezentant al Guvernului. Totodată, el a apreciat că declarațiile purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, despre "matrafoxarea" lui Traian Băsescu, sunt "de necomentat".

Președintele PNL nu-i place pe oamenii cu care s-a înconjurat Victor Ponta. În ultimele luni, liberalul s-a contrat, printre alții, cu Ioan Rus, Ilie Sârbu, Cătălin Ivan, Mircea Geoană sau Adrian Năstase. Nici relația sa cu președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu este una foarte prietenească, dar asta datează de mulți ani, din perioada în care Antonescu era ministrul Tineretului și Sportului, iar Iliescu era șeful statului.

În ultimul său interviu televizat, difuzat joi, de Digi 24, Crin Antonescu a vorbit chiar despre o strategie pusă la cale de oameni din PSD, apropiați ai lui Ponta, care țintea spre distrugerea sa politică. Liberalul spunea că social-democrați din eșalonul secund au încercat, în contextul comisiei parlamentare "Călărași", să creeze impresia că Antonescu încearcă apropierea de Traian Băsescu, în timp ce Victor Ponta își întărește poziția de luptător anti-Băsescu. În cadrul aceluiași interviu, Antonescu l-a atacat constant pe Ilie Sârbu, socrul lui Ponta și liderul sentorilor PSD.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Crin Antonescu, joi, la sediul PNL, ce părere are despre funcția pe care Mircea Geoană urmează s-o ocupe în guvernul Ponta. "Nu cred. Nu a fost numit înalt reprezentant, când să fie numit? Trebuia să fie o şedinţă de Guvern. Şi mă îndoiesc, înalt înalt, dar nu e clar al cui reprezentant, pentru ce probleme şi faţă de cine. Asta nu mi-e clar, dar nu e un subiect serios, zău", a spus liberalul. Întrebat dacă se va opune numirii, Antonescu a răspuns: "Sigur că da, că trebuie să fii un om serios ca să fii înalt reprezentant".

Președintele PNL a lăsat să se înțeleagă faptul că declarațiile lui Mirel Palada despre Traian Băsescu sunt deplasate și a făcut glume referitoare la sondaje, oficialul Guvernului obișnuind să conducă un institut de cercetări sociologice. "E de necomentat! De necomentat! Nu spun nimic că apoi apare un sondaj săptămâna viitoare în care voi fi cu 3% și eu nu vreau asta", a spus Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel