Antonescu: Nu cred că mai rămân în politică

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, spune că intenționează să se retragă în curând din viața politică, demers care se va produce treptat. Liberalul a precizat că îl interesează soarta dreptei românești, în special ce a PNL, și că "aş putea pleca şi mâine", dar "nu o fac brusc".

Întrebat, marți, la Gândul Live, dacă va rămâne în viața politică, Antonescu a răspuns: "Nu cred sau nu mult".

"Eu doresc să mă ocup şi de altceva decât de politică. De politică cât a fost, m-am ocupat. Nu am rămas dator celor cu care am făcut politică, sunt dator celor care şi-au pus speranţa", a arătat liderul liberal.

Antonescu a ținut în continuare un discurs impregnat cu defulări politice, în care a criticat clasa politică și a atacat foști membri ai PNL care s-au dovedit oportuniști. Fostul președinte al PNL și-a exprimat regretul că oameni apropiați din partid i-au trădat încrederea.

"În lumea asta, sunt mereu multe lucruri de făcut. E foarte mult de făcut în politica din România. Văzând votul din 16 noiembrie, ştiind că entuziasmul trece, că speranţa are viaţă scurtă, că politicienii trebuie să facă cu mijloacele realului aspiraţiile ideale. Omul care îşi sacrifică o zi liberă are dreptul să spună vrea aşa. Alegătorul poate spune vreau să dispară toţi tembelii, mediocrii din politică. Politicianul trebuie să ia act de această voinţă a cetăţeanului, dar trebuie să aibă acel ceva care îl face pe el politician. Trebuie să transforme pe cât poate, cu mijloace puţine aceste aspiraţii.

Când nu eşti hoţ, prost, când investeşti încredere în oameni despre care descoperi că deşi au trăit o viaţă fără să fie miniştri, pleacă şi din partid, se duc şi cu domnul Ponta acasă, vezi domnul Chiţoiu, Gerea, Stroe. Când vezi că te baţi pentru nişte oameni şi îi susţiii să fie șefi de Consiliu Județean şi jumătate sunt la puşcărie. S-au dus acolo să facă nu ce vorbeai tu", a spus Antonescu.

Antonescu: Ceva nu e în regulă la PNL

Crin Antonescu se vede nevoit să admită că și PNL are probleme de factură penală și cere o analiză a drumului la care liberalii se înhamă prin fuziunea cu PDL.

"Nu este deloc neimportant ce se întâmplă cu această dreaptă. Pesediştii au păţit-o din nou, dar asta nu ne face pe noi cu nimic mai buni. Zece ani cu Traian Băsescu au dovedit că nu te scuteşte să ai propriii tăi corupţi. Au înflorit în anii aceştia tot felul de reţele de corupţie. PNL, despre care am avut pretenţia că e format din oameni cinstiţi, mă văd nevoit să constat că nu trece ziua fără să mai fie unul ridicat. Am spus, ceva nu e în regulă aici. S-ar putea să nu fie chiar aşa întemeiată acuzaţia, nu se mai poate spune că DNA vine şi îţi ia doi trei pe nimic", a arătat Antonescu.

"Nu pot să nu văd realitatea că şi PNL este un partid doritor doar să vină la administrarea statului român întru bugetul său public (...) Face fuziunea, dar către ce plecăm mai departe, spre aceleaşi discursuri demagogice despre independenţa justiţiei, spre a înţelege ceva din toată povestea aceasta. Cum tratăm mandatul lui Traian Băsescu? Sunt lucruri care s-au pus la frigider, cum le tratăm?", a mai spus Crin Antonescu.

"Nu Iohannis a câștigat alegerile"

Antonescu a insistat, precum în alte ieșiri postalegeri, că Iohannis a fost depozitarul unui vot de sancționare a clasei politice, și Ponta victima lui.

"Dacă îi intră cuiva în cap din PNL că a câştigat cineva această campanie electorală, inclusiv domnu Iohannis, să nu mai vorbesc de la domnul Blaga în jos se înşală amarnic. Oamenii au amendat ce s-a întâmplat în politică până acum, Ponta era din filmul acela şi Iohannis nu", a spus Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel