Antonescu: Nu am ce să-i reproșez lui Tiberiu Nițu

Crin Antonescu4
Crin Antonescu4

Preşedintele PNL a declarat, vineri, că nu are nimic să-i reproşeze procurorului general al României. Crin Antonescu a subliniat doar că Tiberiu Niţu ar fi trebuit să iasă şi să explice în mod public schimbarea celor doi procurori. 

"Am încredere în toate instanţele judiciare (...) şi, de vreme ce avem un procuror general, am obligaţia, avem încredere în el. Eu nu i-am reproşat nimic procurorului general, am spus însă că ar fi bine, din punctul meu de vedere, ca din când în când mai ales în asemenea împrejurări, procurorul general să iasă şi să comunice, nu cu mine, nu cu dl Băsescu, pentru asta văd că au telefon, ci cu cetăţenii României, pentru că nu-i plătesc Victor Ponta, Traian Băsescu, eu pe procurorul general, toţi subordonaţii lui, ci îl plătesc cetăţenii României care au dreptul - cei interesaţi - să ştie care este poziţia 'capului' parchetelor", a declarat Crin Antonescu, potrivit Agerpres.

"O spune într-o formă în care nici ca autodenunţ nu poate fi folosită ca să discutăm de suspendare"

Președintele PDL a adăugat: "Problema este mesajul inacceptabil dat de preşedinte tuturor celor din sistem - 'i-am dat telefon şi l-am ameninţat'. Sigur că o spune într-o formă în care nici ca autodenunţ nu poate fi folosită ca să discutăm de suspendare. Conţinutul contează aici. Telefonul nu e interzis nimănui. Asta e o chestiune pe care tot Traian Băsescu a aşezat-o şi cohorta sa (...) - ai voie sau nu ai voie să vorbeşti la telefon cu un procuror, ba ai voie dar nu ai voie să-l intimidezi, să faci presiuni asupra lui, să ceri o anumită soluţie, asta n-ai voie. Eu am vorbit la telefon cu d-na preşedinte a ÎCCJ în legătură cu un spaţiu care aparţine Senatului, dacă putem să-l cedăm sau nu Înaltei Curţi, să aibă sediu. Ce trebuie, să ne întâlnim prin parc să vorbim? Suntem nebuni?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel