Antonescu: Motoc nu a primit aviz negativ dintr-o înțelegere politică

Iulia_Motoc
Iulia_Motoc

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a afirmat, miercuri, că nu există niciun fel de înțelegere politică în spatele avizului negativ primit de Iulia Motoc de la comisiile parlamentare de specialitate, în vederea ocupării funcției de judecător al României la CEDO.

”Nu am avut o discuţie şi o decizie politică în această privinţă. În general, pe numiri pe persoane noi nu luăm decizii politice şi rămâne la latitudinea fiecăruia dintre parlamentari. Nu am avut o decizie politică, în această privinţă, a partidului. Când vine vorba de persoane, de propuneri, nu am multe comentarii de făcut. Pesemne că există nişte motive care au făcut ca o majoritate a parlamentarilor, nu doar dintr-un partid, să fie rezervaţi în legătură cu o anumită persoană”, a declarat liberalul într-o conferință de presă.

Președintele PNL a precizat că votul nu a fost unul împotriva Guvernului.

”Nu este vorba de raportul Parlament - Guvern. Majoritatea parlamentară îşi susţine propriul Guvern şi acest lucru este dovedit de tot ceea ce a însemnat activitatea Parlamentului corelată cu cea a Guvernului în toată această perioadă. Eu nu am de comentat nimic în special, doar această afirmaţie: nu este vorba de un vot împotriva Guvernului. Este vorba de un vot de rezervă sau împotriva unei persoane pentru o anumită calitate şi lucrul acesta este absolut normal. Stă în atribuţiile Parlamentului să se pronunţe într-un fel sau altul”, a adăugat Antonescu.

Celelalte nominalizări ale României, Bianca Guțan, Florin Streațeanu și Tudor Panțâru, au primit aviz pozitiv din partea comisiilor juridice și pentru drepturile omului ale celor două Camere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel