Antonescu, lui Blaga, la Iași: Îmi pare rău că nu suntem împreună acum

ziua_unirii_iasi_2014
ziua_unirii_iasi_2014

Președintele Senatului, Crin Antonescu, prezent, vineri la Iași, la manifestațiile organizate cu prilejul Zilei Unirii, și-a exprimat regretul că liderul PDL Vasile Blaga nu i-a stat alături pe scenă și a menționat că se gândește și la cei care au ales să fluiere și să huiduie la aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române.

"Înţeleg că sunt aici şi reprezentanţi ai opoziţiei, dar nu lângă noi, pe scenă. Îl salut pe Vasile Blaga şi îmi pare rău că nu suntem împreună acum pe această scenă", a declarat liderul PNL, potrivit Mediafax.

Crin Antonescu a adăugat: "Gândul meu se îndreaptă şi către cei care aleg să fluiere şi să huiduie, pentru că şi ei trebuie să fie alături de noi".

El a mai spus că "trebuie să facem din harul Unirii faptă, nu doar vorbă", apreciind că "niciun  mare popor nu s-a ridicat decât prin unitate. Fără unitate, acest popor nu a putut realiza nimic din aspiraţiile sale (...) Momentele de înălţare au fost cele în care am putut să fim uniţi".

De asemenea, liderul liberalilor și-a dorința ca ziua de 24 ianuarie să fie una deasupra diferențelor dintre români.

"Gândul meu respectuos şi sincer este că putem în această zi să fim dincolo, să fim deasupra acestor diferenţe, să fim uniţi (...) E loc pentru toţi, avem nevoie de toţi", a spus preşedintele Senatului, care a participat, vineri, la manifestările desfășurate în Piața Unirii din Iași, cu ocazia aniversării a 155 de ani de la Mica Unire.

La evenimentele de la Iași au participat și primarul municipiului, Gheorghe Nichita, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, precum și prefectul judeţului, Romeo Olteanu, şeful Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, dar și liderul PDL Vasile Blaga.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel