Antonescu se pregătește pentru o finală cu Ponta la prezidențiale. ”Are de ales: președinte sau nimic”

Prezidențiabilul PNL Crin Antonescu spune că premierul Victor Ponta este ”obligat” politic să candideze la alegerile prezidențiale. Liberalul crede că liderul PSD și-ar dori să rămână premier, dar doar dacă va trebui să colaboreze cu un președinte marionetă. Antonescu a precizat că va încerca să-l schimbe pe Ponta din fruntea Executivului dacă va ajunge președinte, dar că nu face din asta o prioritate.

”Ponta e obligat să fie contracandidatul meu. E obligat. Politic. De logica politică”, a punctat Antonescu, miercuri seară, la România Tv.

Întrebat cu privire la similiaritatea perspectivei sale cu cea a lui Băsescu, liberalul a spus că nu doar el și șeful statului împărtășesc această opinie, ci și mulți lideri ai PSD. ”Chiar dacă nu formulat așa, am auzit-o în numărate rânduri la Liviu Dragnea, la fruntași ai PSD, ca să nu mai vorbesc de majoritatea comentatorilor politici, nu băsiști toți”, a arătat Antonescu.

”Dacă dl Tăriceanu este obligat să-l creadă pe dl Ponta și să stea la ușă până în ultimul moment, noi nu ne putem imagina că PSD-ul ar putea lua un candidat extern. Dacă nu e un candidat extern, din interiorul PSD-ului orice argument ne arată că nu poate fi decât dl Ponta”, a spus Crin Antonescu.

Șeful PNL îl crede pe Ponta când social-democratul spune că ar vrea să rămână premier. ”Pentru că e bine ca prim-ministru. Faci morala miniștrilor 10 minute la începutul ședinței, unul n-a fost tuns, unul n-a vorbit ce trebuie ieri la televizor. Asta-i place d-lui Ponta și e dreptul lui, fiecare avem plăceri”, l-a ironizat Antonescu.

Crin Antonescu nu crede că PSD îl va susține pe Călin Popescu Tăriceanu la alegerile din noiembrie, dar dacă o vor face va fi ”un carnaval”, pentru că, spune liberalul, este un adversar ușor de învins.

Liberalul este de părere că el va ”concura în turul doi al prezidențialelor”, unde îl poate întâlni pe candidatul PSD, Victor Ponta.

”Ce te încurcă aici să nu fii un președinte care să existe și el? Adică dacă dl Ponta l-ar pune pe Bănicioiu mâine președinte, asta ar fi o formulă ideală și sunt convins să dl Ponta nu ar vrea să candideze. Spun însă că nu are cum să se întâmple altceva decât ca dl Ponta să opteze între președinție și nimic. Și va opta, cu șanse considerabile, pentru a candida la președinție".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel