Antonescu, la Chișinău: Eu nu vând iluzii

crin antonescu dc 2
crin antonescu dc 2

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, într-un interviu acordat ziarului timpul.md, că proiectul național al României este integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Liberalul a precizat, vorbind pe marginea recentei dezbateri despre o eventuală unire a României cu Republica Moldova, că nu vinde iluzii.

”Pentru toţi românii drama celui de al Doilea Război Mondial este vie – nimic nu ne poate face să uităm cine suntem – şi nici cum s-a ajuns ca acum să locuim în două state. Ca şi pentru înaintaşii noştri unirea ne rămâne şi nouă un ideal – cel mai “scump ideal” cum spune un cântec. Însă este una să trâmbiţezi vorbe mari care nu au corp şi greutate şi care sună frumos – dar înşelător şi mincinos”, a spus Antonescu.

Decizia unei uniri nu se ia unilateral, crede președintele PNL, care își dorește ca atât ți cetățenii din România, cât și cei din Republica Moldova, să vrea acest proiect.

”Unirea va deveni un proiect naţional când românii de pe ambele maluri ale Prutului vor decide asta – este o decizie care are nevoie de doi – nu de unul. Pentru mine, Crin Antonescu, Preşedintele Senatului României, proiectul naţional al României este altul, și anume, R. Moldova în Uniunea Europeană. Eu nu pot vinde iluzii. Mi-aş dori însă, şi nu o voi ascunde niciodată, ca toţi românii de pe ambele maluri ale Prutului să îşi dorească Unirea”, a mai declarat președintele Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel