Antonescu, în vizorul ANI

4
4

Președintele PNL, Crin Antonescu, a susținut, marți, cu ocazia ceremoniilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, că ANI îi verifică averea, fără a-i fi transmis nicio înștiințare, lucru care i se pare anormal,  și condamnă instituția de irosirea nejustificată a unor mari sume de bani, doar ca să facă ”jocuri politice”.

"Fără să mă înștiințeze în vreun fel, ANI caută să vadă averea mea, care mă rog nu e deloc mare și a ajuns la niște absurdități, de un ridicol de nemăsurat. (...) N-are nimeni nimic împotriva controlului. Ce plăcere mai mare să fie decât să fii controlat? Foarte bine. Dar controlul ăsta, pe de o parte, trebuie făcut în limitele legii, da? Deci anunți omul, pentru că e vorba de un control transparent. Unu - eu nu am fonduri nu știu unde prin străinătate să mi le caute cu FBI-ul. Doi - să nu fii un mare dobitoc și să ajungi la lucruri care te descalifică. De pildă cum ar fi acela să cercetezi persoane care nu au existat niciodată, nu au trăit niciodată, confundând niște numere de buletin date de pe la poliție. De exemplu asta. Asta nu mai e atât de plăcut, cum ar fi controlul", a spus liderul PNL la Iaşi.

Președintele PNL aprobă verificările, considerând că, în vreme ce guvernanții strâng averi care nu pot fi justificate, bugetul este cheltuit inutil pentru ”jocuri politice”.

"Controlul îl înțeleg. Dar în momentul în care vezi că o instituție cu trei filfizoni cheltuiește sume uriașe de bani ca să facă jocuri politice… Adică, nu îmi place Mircea Diaconu, hai la Mircea Diaconu - pentru că marea problemă a acestei țări era că soția lui Mircea Diaconu, o actriță de-o viață, a fost angajată într-un teatru din București. <Nu îmi place Ponta, mă duc la Ponta. Da’ Ponta cu cine e aliat? Cu Antonescu, hai și pe acolo>, cu niște absurdități, astea costă bani. În vreme ce în România se fac lucruri inacceptabile despre care presa vorbește în fiecare seară, în vreme ce fruntași politici din România încalcă legi cu nerușinare, nu pot justifica bunuri, numai alea la vedere. Despre asta vorbim atunci când vine vorba despre ANI și despre alte instituții", a acuzat co-preşedintele USL.

Citește și:

Mircea Diaconu, acuzat de ANI de abuz în serviciu: Şi-ar fi ajutat soţia să obţină un post pentru care nu era calificată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel