Antonescu: Îmi dau demisia dacă PNL ia sub 20% la europarlamentare

antonescu PNL
antonescu PNL

Crin Antonescu a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că va demisiona din funcția de președinte al PNL dacă partidul din Bld. Aviatorilor obține un scor mai mic de 20% la alegerile europarlamentare, "dar nu înainte de a-i schimba pe alții".

Crin Antonescu a declarat că ținta PNL la  alegerile europarlamentare din mai este un procent de 25%. "Noi vorbim de o țintă. Știm că dacă vom lua 23% și ceva sau 24% și ceva putem să o considerăm ca și atinsă. Sub 20% ar fi foarte rău, aș spune că sub 20% va... dar nici nu vreau să analizez așa ceva. Nu vreau să fiu superstițios", a spus Antonescu, întrebat ce se va întâmpla dacă PNl nu depășește pragul autoimpus de 20%.

"Sub 20% ar fi foarte rău și ar genera schimbări foarte serioase, eu ca președinte al PNL asta voi iniția", a adăugat Antonescu.

"Veți demisiona?", a insistat moderatorul. "Da, dar nu înainte de a-i schimba și pe alții", a răspuns liderul PNL.

Fostul șef al Senatului a explicat că nu-i va ceda lui Klaus Iohannis locul de prezidențiabil al PNL chiar dacă edilul Sibiului va avea cote de încredere mai mari. Antonescu a argumentat că liberalii nu fac greșeala de a confunda scorul de încredere cu cel al intenției de vot, arătând că situația lui Iohannis în sondaje s-ar putea schimba odată ce-și va anunța candidatura pentru Cotroceni.

Crin Antonescu a precizat însă că, în eventualitatea în care Partidul Național Liberal îl va mandata pe Klaus Iohannis drept candidat al liberalilor la alegerile prezidențiale, se va conforma acestei decizii.

"Dacă ajungem în situaţia în care suntem pe pregătirea prezidenţialelor şi vedem că în intenţie de vot Iohannis are în mod clar mai mult ca mine, orice partid se gândeşte şi eu, primul, mă gândesc: să mergem pe cel care are mai multe şanse", a precizat liberalul.

"Nu-i deloc scopul vieții mele politice președinția cu orice preț, pentru că, dacă era așa, altfel ar fi decurs relațiile și cu PSD", a mai spus președintele PNL,  care a adăugat că Victor Ponta face în prezent "un elogiu cumințeniei președintelui", referire la portertul robot pe care premierul l-a făcut în mai multe rânduri viitorului președinte.

PNL în sondaje

Ultimul sondaj de opinie referitor la intenția de vot pentru alegerile europarlamentare, publicat, luni, de INSCOP, relevă că electoratul învinuiește PNL pentru ruperea USL. Cercetarea sociologică, realizată în perioada 27 februarie - 4 martie, arată că PNL ar obține 17,6% dacă scrutinul programat pentru 25 mai ar avea loc duminica viitoare. USD (PSD+UNPR+PC) conduce detașat în sondajul INSCOP, cu un scor de 40,4%, în timp ce PDL se stuează pe locul al treilea, cu 13,7%.

Același institut de sondare situa PNL la un scor de 22,7% în luna martie 2013.

Antonescu, în iulie 2012: Demisionez dacă Băsescu nu este demis la referendum

Antonescu joacă pentru a doua oară cu demisia pe masă. Fostul președinte al Senatului a declarat, la 6 iulie 2012, că se retrage din viața politică dacă președintele suspendat, Traian Băsescu, nu va fi demis în urma votului de la referendum.

“Drumurile mele şi ale dvs, domnule preşedinte, oriunde v-aţi afla, se despart. Ne cam despărţim. Dacă nu veţi fi demis la referendum, eu, Crin Antonescu, mă retrag definitiv din viaţa politică”, declara președintele PNL, de la tribuna Parlamentului. Ulterior, Curtea Constituțională a decis că plebiscitul nu a întrunit cvorumul de 50%+1, iar Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni. Crin Antonescu s-a răzgândit după decizia CCR, explicând că Băsescu a rămas președinte la masa verde, pentru că de facto a fost demis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel