Antonescu îl contrazice pe Ponta. "Viitorul președinte nu trebuie…"

ponta antonescu
ponta antonescu

Președintele PNL, Crin Antonescu, i-a răspuns premierului Victor Ponta, pe care l-a contrazis cu privire la modelul viitorului președinte al României. 

"Vrem un preşedinte care să aducă unitate, să aducă unire, dar până la unirea cu Basarabia să aducă unirea în România. Vrem un preşedinte care să aducă linişte? Da, dar nu în sensul că vrem un preşedinte care să nu deranjeze pe nimeni. Marca preşedintelui viitor nu trebuie să fie aceea de a nu deranja pe nimeni şi de a oferi linişte, pentru că nu liniştea este prerogativa preşedinţilor. Nu pentru linişte votează cetăţenii. (...) Preşedintele trebuie să ofere garanţii, nu linişte. Desigur că atunci când garanţiile sunt solide, când ceea ce este garantat, şi anume respectarea Constituţiei, şi anume echilibrul regimului democratic, şi anume interacţiunea corectă şi funcţionarea corectă a tuturor instituţiilor publice, atunci se poate vorbi de linişte. De linişte publică şi de ordine socială, de linişte sufletească, de mulţumirea actorilor politici, dar preşedintele trebuie să fie un garant", a susţinut Antonescu, joi, în debutul şedinţei BPN al partidului, scrie Mediafax.

Premierul Victor Ponta a afirmat luni dimineață, în debutul ședinței conducerii PSD, că viitorul președinte al României va trebui să fie cineva care să asigure pacea și liniștea în societate, "nu ca Traian Băsescu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel