Antonescu ia în discuție excluderea lui Tăriceanu. Tăriceanu: "Declarația lui Crin Antonescu, deplorabilă"

Inițiativa 'România Liberală' este noul măr al discordiei în Partidul Național Liberal. Pe de-o parte este Crin Antonescu, care-i invită pe membrii PNL care se înscriu în IRL să-și dea demisia dacă nu vor să fie demiși, de cealaltă parte este Călin Popescu Tăriceanu care-i spune lui Antonescu că atitudinea lui este "deplorabilă". 

Crin Antonescu a declarat, luni, cu privire la implicare unor membri PNL în Inițiativa România Liberală că "Este inacceptabil ca vreun membru al PNL să faca parte, să susțină, să se asocieze în vreun fel cu un grup de oameni al cărui document fondator și fundamental este îndreptat în totalitate împotriva PNL".

Micut și plicticos manifest

Președintele PNL a adăugat "Este pur și simplu un micuț și plicticos manifest anti-PNL". El a spus că este inacceptabil ca membri PNL să facă parte din România Liberală. A spus tranșant "Acest tip de bigamie politică, de promiscuitate politică nu va fi tolerat". Antonescu a dat două variante membrilor PNL care aleg să facă parte din fundație "Ori va fi o decizie demnă de demisie din PNL și daca nu are această demnitate va fi exclus un astfel de membru".

Despre declarații deplorabile

De cealaltă parte este Călin Popescu Tăriceanu, care a spus, la România TV, "Mi se pare deplorabilă declaraţia lui Crin Antonescu pentru că într-un partid modern e firesc să existe diferite curente de gândire". Tăriceanu atrage atenția "Înainte de a face considerente despre o astfel de platformă cred că trebuie să vedem care este conţinutul ideatic, la ce ne referim. Orice atitudine este altfel prematură".

Tăriceanu- "nu fac parte din această inițiativă"

Deși se numără printre inițiatori chiar într-un comunicat dat de Inițiativa România Liberală, Tăriceanu dezminte implicarea sa "nu pot decât să salut orice persoană care doreşte să participe la o dezbatere liberală, dar nu fac parte din aceasta iniţiativă".

Membrii fondatori ai Inițiativei sunt Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun. În comunicatul prin care este anunțată înființarea oficială a Inițiativei este specificat că a apărut pentru a promova "liberalismului clasic: libertatea politică a individului, libertatea de iniţiativă economică, proprietatea privată, responsabilitatea personală, conservatorismul moral şi statul de drept".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel