Antonescu i-a recomandat Marianei Câmpeanu să demisioneze - UPDATE

antonescu campeanu
antonescu campeanu

Președintele PNL, Crin Antonescu, i-a "recomandat" ministrului liberal al Muncii, Mariana Câmpeanu, în cadrul unei întrevederi avute joi, să-și dea demisia în urma scandalului privind pensia de invaliditate primită de soțul său. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Ancuța Pocora.

UPDATE: Invitată într-o emisiune la România Tv, ministrul Mariana Câmpeanu a spus că va lua o decizie cu privire la posibilitatea demisiei după ce se va consulta cu familia sa. Totodată,  ministrul liberal a relatat conversația purtată, joi, cu președintele PNL, Crin Antonescu.

"Nu mi-a cerut demisia, eu m-am dus și am spus că sunt într-o situație foarte dificilă. Nu-mi pot permite să-mi dau demisia pentru că nu mă simt cu nimic vinovată nici profesional, nici moral, nici de altă natură. În același timp sunt și eu un om uzat, lucrez 12-14 ore pe zi, plus problemele de acasă, și că nu mai pot face față nu la faptul că sunt în atenția presei, ci faptul că nu mă mai pot concentra și nu-mi mai pot face atribuțiile de serviciu. Și în condițiile astea nu știu dacă pot să rămân (...) Dl. președinte mi-a spus așa: 'Dacă sunteți în stare să vă luptați, luptați-vă, dacă luați altă decizie să știți că eu vă susțin în orice decizie luați", a declarat Câmpeanu, care a adăugat că după discuția cu Antonescu a avut o întrevedere cu Victor Ponta, care i-a spus că "nu este cazul" să demisioneze.

UPDATE: Președintele PNL, Crin Antonescu, a precizat într-o intervenție telefonică la B1 Tv că nu i-a cerut demisia Marianei Câmpeanu, ci i-a sugerat că asta ar fi cea mai bună variantă.

"Am avut o întâlnire cu doamna Câmpeanu la dorinţa dumneaei şi sigur că şi eu doream să o văd. M-a întrebat în această situaţie ce să facă. Este o situaţie complicată şi în plan uman, este un om aflat în dificultate, este o discuţie întreagă de natură birocratică, legală, realitatea este că în familia domniei sale există o dramă: soţul este foarte bolnav, nu ştiu dacă este invaliditate de gradul I sau ce grad este acolo, este foarte bolnav, în orice caz un om sub apăsarea extraordinară a campaniei şi aşa mai departe. Şi în discuţiile pe care le-am avut domnia sa a vehiculat ipoteza demisiei. Eu i-am spus foarte sincer că, din punctul meu de vedere, poate că această variantă ar fi cea mai bună, o conferinţă de presă în care să prezinte încă o dată varianta domniei sale asupra faptelor şi să spună toate lucrurile pe care în două rânduri la acest minister le-a făcut, foarte multe lucruri bune", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

"Nu i-am cerut demisia public pe nicăieri. A fost o discuţie privată. I-am sugerat, i-am spus opinia mea. A rămas să-mi comunice ce decizie ia şi asta este tot. (…) A rămas că vorbeşte şi cu primul ministru, cum este normal, şi nu am mai primit niciun semnal de la domnia sa de atunci", a mai spus Antonescu.

Știrea inițială publicată de la 17:06

"Dl. președinte, cu regrete pentru starea de sănătate a soțului, i-a recomandat doamnei Mariana Câmpeanu să-și prezinte demisia", a declarat Pocora, joi, la Antena 3.

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că ministrul Câmpeanu "a agreat soluția demisiei".

Decizia politică a liberalilor vine după ce președintele Traian Băsescu i-a cerut Marianei Câmpeanu, miercuri, să demisioneze dacă într-adevăr i-a facilitat soțului său obținerea unei pensii pentru gradul I de invaliditate.

"Fac un apel la domnia sa, în mod direct, dacă știe că soțul dânsei nu este invalid, nu este în cărucior, nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categoria I de invaliditate, să-și prezinte demisia fără să mai aștepte alte anchete. Dacă e adevărat că dânsul conduce, se duce, ia copilul de la școală, să-și prezinte demisia și să închidă subiectul", a declarat șeful statului.

Premierul Victor Ponta s-a declarat solidar cu orice ministru pe care îl atacă președintele Traian Băsescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel