Antonescu: Există două variante după alegeri. Vezi care

antonescu dc
antonescu dc

Liderii USL, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin, dar şi primarul general Sorin Oprescu au răspuns,  în emisiunea "Sinteza zilei", prezentată de Mihai Gâdea, atacurilor președintelui Traian Băsescu.

Liderii Uniunii Social Liberale au explicat de ce românii sunt responsabili pentru votul din 9 decembrie. Liderul USL, Crin Antonescu, a explicat că România nu face o schimbare din patru în patru ani, ci o schimbare după 20 de ani, pentru mai mult de patru ani.

"Dincolo de miza obişnuită a oricăror alegeri parlamentare, care sunt foarte importante, acum avem mize suplimentare(...). Acum nu se votează doar pentru următorii 4 ani, ci, în ideea în care va exista o majoritate a USL, se votează pentru începutul primului proiect care să dureze mai mult de 4 ani", a spus preşedintele senatului, Crin Antonescu, referitor la mizele acestor alegeri.

"USL nu s-a constituit numai pentru a lupta cu Băsescu, pentru a da o majoritate şi un guvern. Ea s-a construit pentru ca, în cazul unei victorii, să construim ceva serios", a adăugat liderul USL.

Crin Antonescu a explicat că după alegerile parlamentare vor exista două variante, în funcţie de rezultatul votului. În cazul în care USL nu va obţine majoritatea absolută "jocurile vor fi făcute de Traian Băsescu", dar, în caz contrar, Victor Ponta va fi prim-ministru.

"Nu există negociere aici, avem un vot în spate şi dacă preşedintele nu respectă acest vot se produce suspendarea preşedintelui", a declarat Antonescu.

"Avem şansa de a deschide un proiect naţional de durată în care să rămână ceva(...) Avem nevoie de fiecare vot (...) pentru ca lucrurile să fie cât mai clare în ţară, în afara ţării, ca să avem o majoritate pentru modificarea constituţiei, ca să avem un guvern care să simtă în spate forţa a milioane de voturi şi forţa a sute de parlamentari. Anul 2013 va fi foarte greu şi avem nevoie de un guvern puternic care să aibă susţinere şi care să simtă că face lucrurile necesare în numele poporului român. E nevoie de fiecare vot", a mai spus Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel