Antonescu, dezvăluiri: M-am întâlnit cu Băsescu să vorbim despre Silaghi, la două zile era la DNA

antonescu prezidentiale dece
antonescu prezidentiale dece

Marea problemă a PNL este că refuză să coabiteze cu Traian Băsescu și DNA, spune președintele partidului, care dezvăluie că a avut o întâlnire cu șeful statului pe tema nominalizării lui Ovidiu Silaghi la Transporturi, iar la două zile distanță acesta era chemat la DNA. Crin Antonescu a precizat că Nini Săpunaru rămâne una din variantele luate în calcul de PNL pentru MTI și că nu va accepta compromiterea lui.

Liberalul a comentat portretul făcut de Victor Ponta pentru viitorul ministru și spune că urmărește aceleași criterii.

”Faptul că domnul Nini Săpunaru este o variantă pe care eu am luat-o în calcul este o informaţie publică. Dânsul a confirmat că am avut această discuţie. Decizia, însă, va fi luată duminică. Domnul Ponta se va pronunţa asupra propunerii pe care noi o vom face duminică”, a declarat Antonescu, sâmbătă, la Antena 3.

Antonescu, întrevedere cu Băsescu

”PNL are o mare problemă, PNL nu coabitează, a intrat în USL, a participat la nişte alegeri, a mobilizat electoratul pentruz altceva, nu pentru coabitare cu Traian Băsescu, cu un DNA care, de câţiva ani ne arată foarte clar că nu mai păstrează nici măcar aparenţele. Nu avem niciun răspuns la toate plângerile făcute de Corpul de Control al premierului la adresa unor demnitari din vechile guvernări, nu avem nicio explicaţie pentru un lanţ de coincidenţe şi, fără să interferez în vreun fel în acest dosar, avem la vedere situaţia în care noi am făcut nominalizarea lui Silaghi într-un moment în care acest om nu avea nici cea mai mică problemă. L-am întâlnit pe domnul Băsescu pentru a discuta acest lucru, la cererea domniei sale. La două zile după eventuala sa nominalizare, a apărut DNA. Pe scurt, PNL nu coabitează”, a mai spus șeful PNL.

Antonescu avertizează că nu va accepta ca oameni ”curați”, precum Săpunaru sau Silaghi, să fie compromiși, indiferent de ce ce crede prim-ministrul.

”În ceea ce priveşte membrii noştri ai guvernului, ei nu au făcut decât să acţioneze pe baza programului de guvernare, când am avut criza procurorilor generali ştiţi că PNL a renunţat la MJ şi noi nu facem decât să încercăm să răspundem angajamentelor electorale. Indiferent ce crede chiar domnul SRS, eu, ca preşedinte al PNL şi PNL nu va accepta niciodată ideea că nişte oameni despre care noi nu avem nicio informaţie că ar fi greşit ceva, cum este Nini Săpunaru sau domnul Silaghi, nu putem să acceptăm ideea că pot fi compromişi. Asta eu nu o să accept, indiferent cine ce crede şi chiar indiferent de ce crede premierul”, a afirmat Antonescu.

Nu se va forța mâna la Transporturi

Președintele PNL mărturisește că partidul său resimte presiuni și arată că nu acceptă ca jocul politic să implice scoaterea unor dosare penale în orice moment.

”Pentru mine nu se pune problema să forţez mâna cuiva. Eu nu pot să accept, ca regulă a jocului politic, că se pot face dosare oricând, la orice oră, că presa domnului Băsescu poate desemna miniştri. În ciuda presiunilor, noi nu ne-am oprit din a demasca anumite lucruri. Nu încetăm să spunem că este şi de datoria premierului şi MJ să facă ceva legal, democratic, dar să nu se facă nimeni că nu vede asta”, adaugă liberalul.

”Minciunile” din spațiul public afectează partidul, dar PNL nu se va lăsa intimidat de amenințările lui Traian Băsescu.

”Vreau să fie limpede pentru toată lumea, decizia nu va fi luată pe ameninţări, presiuni, ale agenţilor sau presei domnului Băsescu. Lucruri de genul acesta, minciuni, cum că Nini Săpunaru va fi  numit trezorier al partidului, sunt mizerii. Ne afectează, dar nu ne intimidează. Noi continuăm să procedăm aşa cum credem că este normal”, a conchis Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel