Antonescu, din culisele USL: de ce nu candidează Isărescu

Președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au încercat cu asiduitate să-l convingă pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să candideze la alegerile prezidențiale din noiembrie, dar economistul i-a refuzat pe rând, a declarat liderul PNL, Crin Antonescu, într-un interviu acordat miercuri DC News.

"Dacă dl. Mugur Isărescu ar apărea la un moment dat să candideze - ceea ce eu nu cred, și vă spun și simplu de ce eu nu cred - nu ar fi acea surpriză absolută. Mugur Isărescu este o candidatură ipotetică despre care s-a vorbit", a spus Crin Antonescu.

Prezidențiabilul PNL crede că Isărescu a refuzat două oferte de candidatură, una din partea lui Băsescu și cealaltă din partea lui Ponta

"Eu cred, doar cred, că eu n-am informații, decât ce citesc pe la dumneavoastră, că dl. Băsescu a insistat mult pe lângă dl. Isărescu să-și asume o candidatură pe partea domniei sale, ceea ce dl. Isărescu n-a făcut. După care s-a apucat dl. Ponta să dea la lopată puternic să îl convingă pe dl. Isărescu. Poate mai tentat să piloteze puțin mașina PSD. Nu, la niște alegeri, ce și-ar fi dorit cineva ca dl. Isărescu? Dom'le, eu candidez, dar nu suport campaniile electorale. Dl. Isărescu a fost aproape traumatizat de campania din 2000. Într-o campanie, într-adevăr, treci prin niște situații care nu sunt foarte plăcute.

Crin Antonescu, live la DC News: ce va face dacă PNL nu ia 20% 

Sigur, cu o mașină, care putea fi USL, că dl. Ponta asta pregătea de pe atunci, cred eu, nu trebuia să faci campanie. Și cu PSD-ul vine destul de comod. Dar, nu s-a dus, poate și pentru că s-a gândit, dom'le, l-a refuzat pe Băsescu, nu se supără și omul ăla? Dacă l-a refuzat pe dl. Ponta nu cred căs e va întoarce la dl. Băsescu ca să nu-l supere pe dl. Ponta și prietenii săi. Șa că eu cred că dl. Isărescu va continua să-și dedice energia Băncii Naționale și eu cred că bine face", a spus Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel