Antonescu dezvăluie jocul lui Iohannis de la Congres. Momentul de cotitură care l-a relansat pe Antonescu

Liderul PNL Crin Antonescu a confirmat, duminică seara, la Digi 24, un zvon care stătea pe buzele multor delegaţi PNL prezenţi la Congres şi pe seama căruia s-au făcut ulterior speculaţii. Antonescu a spus că rezoluţia privind prezidenţiabilul PNL includea doar numele lui Klaus Iohannis, care, luat prin surprindere de reacţia sălii în favoarea unei candidaturi a lui Crin Antonescu, a modificat ad-hoc tipul rezoluţiei şi a trimis-o în Delegaţia Permanentă.

"Ceea ce proaspăt alesul preşedinte intenţiona era propunerea unei rezoluţii care îl privea, să-l desemneze candidat la preşedinţie. În faţa unei săli care s-a dovedit împărţită, domnia sa n-a mai propus această rezoluţie, a renunţat, şi pentru că statutul permite - sigur că putea s-o facă şi Congresul - dar pentru că statutul consideră suficientă Delegaţia Permanentă pentru a desemna un candidat la preşedinţie, statutar, a lăsat-o pentru Delegaţia Permanentă", a declarat Crin Antonescu.
 
Înainte ca Iohannis să fie votat preşedinte al PNL, delegaţii prezenţi pe 28 iunie în sala Cuza a Palatului Parlamentului îşi spuneau în şoaptă că Iohahnis urmează să propună o rezoluţie prin care să fie desemnat prezidenţiabilul partidului. Oamenii lui Antonescu au aşteptat însă un moment propice şi l-au relansat pe fostul preşedinte al PNL, spre surprindere lui Iohannis, care a schimbat rapid planul. Mişcarea i-a clătinat pe apropiaţi ai lui Iohannis, precum baronii Atanasiu şi Petrache, care au făcut imediat o mică reuniune pe holurile Parlamentului pentru a redresa.
 
De altfel, planul iniţial al lui Iohannis a fost dezvăluit de site-ul DC News într-un material despre culisele Congresului, publicat în ziua evenimentului, în baza unor informaţii "pe surse".
 

Culisele Congresului PNL. Filmul marii reveniri a lui Crin Antonescu: lupte surde între taberele Iohannis și Antonescu

 

"Din punctul meu de vedere, putea s-o facă şi Congresul, legitimitatea candidatului respectiv ar fi fost deplină, poate s-o facă şi Delegaţia Permanentă, legitimitatea fiind pe deplin statutară", a dăugat Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel