Antonescu, despre sedința CSM: Văd neclar. Aștept lămuriri de la Ponta

Congres.28
Congres.28

Co-președintele USL, Crin Antonescu, a declarat, marți, că nu îi este clar ce s-a întâmplat la ședința CSM, motiv pentru care va cere lămuriri partenerului de coaliție, liderul PSD Victor Ponta. ”Văd neclar, aștept clarificări, probabil premierul le va da”, a spus liberalul, care a precizat că miercuri se va decide numele ministrului de Justiție.

Din nou, Crin Antonescu a spus că varianta Laura Kovesi la DNA nu va primi aprobarea liberalilor, numirea sa putând însemna renunțarea la ministerul Justiției de către PNL.

Președintele PNL spune că o rocadă a ministerelor în USL - se vehicula că PNL va da Justiția pentru MApN - nu se va întâmpla.

”În conditiile în care oricum noi avem o întâlnire lunara, obisnuita, a Biroului Politic, am grabit-o un pic, am convocat acest Birou Politic mâine (miercuri, n.r.) si daca lucrurile în aceasta privinta se clarifica - si premierul, nereusind sa rezolve în urgenta, cazul privind numirea procurorilor, are nevoie de cineva la MJ - ministerul Justitiei este în responsabilitatea politica a PNL - si mâine la acest Birou Politic vom face si propuneri, vom lua si decizii pentru a desemna un candidat de ministru”, a explicat Antonescu, citat de Mediafax.

”Poate premierul decide cu președintele să ignore ce s-a întâmplat la CSM”

Antonescu va purta discuții cu premierul, iar interimatul lui Ponta poate fi mai scurt de 45 de zile - spune șeful Senatului, ”dacă se poate să fie dureros și atunci se mai scurtează un pic suferința”.

”Poate ca premierul se întâlneste cu presedintele si decid sa ignore ce s-a întâmplat la CSM, si sa faca totusi propuneri si chiar si numiri, deseara sa si semneze... nu stiu. Vorbim pe supozitii, ceea ce stim deocamdata este ca totul e neclar”, a adăugat liberalul.

Crin Antonescu nu a dat un nume pentru cine ar putea prelua portofoliul Justiției, rezumându-se la a spune că acesta trebuie să numească procurorii-șefi după procedurile recomandate de CE, adică prin concurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel