Antonescu despre referendumul lui Oprescu: "E inutil, chiar jenant"

Antonescu Oprescu
Antonescu Oprescu

Preşedintele PNL Crin Antonescu vede referendumul pe tema câinilor fără stăpân, aprobat de CGMB pentru 6 octombrie, ca fiind "inutil, chiar jenant". El nu înțelege necesitatea referendumului propus de primarul Capitalei Sorin Oprescu, în condițiile în care, "săptămâna aceasta foarte probabil legea se va adopta în Camera Deputaţilor".

[caption id="attachment_363611" align="alignleft" width="310"] foto: ghimpele.ro[/caption]

"Eu cred că, în legătură cu eutanasierea, părerile bucureştenilor, ca şi ale românilor în general, sunt împărţite. Eu cred că în legătură cu o chestiune părerile bucureştenilor nu sunt împărţite - cadru legal avem şi nu trebuie niciun referendum, şi anume aceea că nu este normal într-o ţară care se pretinde civilizată să umble câini fără stăpân pe stradă şi să fii în pericol să fii muşcat, ba chiar omorât, cum am ajuns în această situaţie. Nu-mi trebuie niciun referendum pentru asta", a declarat Crin Antonescu, citat de Mediafax.

"Decizia CGMB înţeleg că s-a luat. Referendum va fi, eu cred că nu are rost, dar nu pot împiedica o asemenea decizie eu, pentru că e o decizie a Consiliului General", a menţionat liderul liberal.

Inutilitatea referendumului

Întrebat despre consecinţa legală a acestui referendum, Antonescu a explicat: "În primul rând, referendumul se desfăşoară sub condiţie de validitate (...), am auzit oameni care cunosc mai bine decât mine pulsul direct al bucureştenilor. Primarul Popescu Piedone, de pildă, care se îndoia foarte serios că vor veni jumătate plus unu dintre bucureşteni la referendum. Deci, dacă nu vin, am cheltuit bani degeaba. Dacă vin şi spun că vor eutanasiere, din două una: ori deja găsesc o lege şi atunci el este inutil, ori găsesc teoretic o lege care nu impune eutanasierea şi atunci referendumul nu are forţă de lege. Dacă spun că nu vor eutanasierea şi legea s-a pronunţat pentru eutanasiere, el e din nou inutil, pentru că un referendum nu poate ţine loc de lege (...). Referendumul e inutil, ce să mai discutăm, chiar e jenant".

"Eu cred sincer că primarul, sub imperiul şi al emoţiei - pentru că nu-i vine nici lui uşor, toţi suntem oameni, această întâmplare ne-a afectat pe toţi, faptul că există acum o presiune asupra sa, atribuindu-i o vinovăţie - sigur că a simţit nevoia să se ducă cumva către oameni, dar eu cred că poate mai e timp ca raţional această decizie să fie cumva anulată, pentru că, repet, e o cheltuială absolut inutilă", a mai apreciat președintele Senatului.

Crin Antonescu a menționat că nu a apucat să discute Sorin Oprescu în legătură cu acest subiect.

"Nu e un atac, aşa cum l-au perceput unii, la adresa domnului Oprescu. Am spus doar că un referendum ... e chiar culmea, adică încă nişte bani cheltuiţi, încă o lună pierdută, când foarte probabil, săptămâna aceasta, în Camera Deputaţilor, probabil că legea se va adopta în sensul eutanasierii. Deci la ce mai e bun referendumul?", a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel