Antonescu: Iohannis ar fi un premier bun. Președinte, nu știu

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, crede că noul lider al liberalilor, Klaus Iohannis, are toate atributele pentru a fi un premier bun, dar deocamdată nu știe dacă pentru funcția de președinte al României este persoana potrivită.

"Am susținut în permanență varianta în care în 2009 și în 2015, dacă era cazul, dl. Klaus Iohannis să devină prim-ministru. Sunt convins că are calitățile pentru a fi fost un prim-ministru bun, cred că și un lider de partid bun poate să fie, nu știu nici eu mult mai mult decât dvs în acest moment, ce fel de candidat și ce fel de președinte al fi Klaus Iohannis. Evident că o să încerc să aflu mai mult decât dvs, evident că pornesc cu încredere", a declarat Crin Antonescu, luni seară, la Realitatea Tv.

Antonescu spune că, în comparație cu Victor Ponta, Klaus Iohannis sau Cătălin Predoiu ar fi variante de președinte mult mai bune.

"Oricum, îl cunosc suficient de bine pe dl. Ponta ca să știu ce fel de președinte ar fi și atunci îl susțin pe dl. Iohannis dacă o fi sau pe dl. Predoiu, după care nu mă înnebunesc foarte tare. Sper să nu fie acesta singurul motiv, sper să avem motive în sine să susținem candidatura lui Iohannis dacă aceasta va fi, ceea ce e foarte probabil", a arătat liberalul.

Fostul președinteal PNL crede că Iohannis a intrat în campania pentru prezidențiale mai devreme de luni, ziua în care a spus clar că vrea să ajungă la Cotroceni.

"Este foarte greu de prevăzut cum va arăta candidatul Iohannis. Eu știu foarte bine cum este Klaus Iohannis și de aceea am încredere și pot susține fără rezerve o asemenea variantă. Cum se va arăta candidatul Klaus Iohannis nu am de unde să știu și foarte mulți oameni sunt curioși. Cum va parcurge campania electorală, care nu începe în 2 octombrie, ci a început probabil azi sau chiar ceva mai devreme, cum se adaptează unei confruntări care nu se reduce deloc în acea oră sau două de dezbatere televizată din ultima zi a campaniei, asta nu avem de unde să știm", a spus Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel