Antonescu despre Băsescu: "Țipă la mine ca să se sperie alţii"

crin ant
crin ant

Președintele interimar, Crin Antonescu, a răspuns, vineri, acuzaţiilor lansate de cătreTraian Băsescu, declarând la România TV că nu s-a simţit niciodată şantajat şi că Traian Băsescu se comportă precum Nicolae Ceauşescu "spre sfârşit". "E păcat de dânsul. Probabil ţipă la mine ca să se sperie alţii", a spus Antonescu.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a făcut vineri seara o comparaţie între Traian Băsescu şi Nicolae Ceauşescu, susţinând că există o asemănare a discursurilor celor doi.

 "Oare ce ar spune oamenii de la Washington, care se îngrijorează, dacă ar vedea ce crede fostul preşedinte al României despre o audiere la Senat în faţa unei comisii. Cum adică politruci? Sunt reprezentanţii naţiunii române. Păi şi domnul Băsescu e un politruc, dar nu cred că înţelege bine termenul. Senatorii sunt nişte oameni politici, dar nu pot fi asimilaţi cu această categorie şi nu pot fi numiţi ticăloşi. Am mai auzit cuvinte grele, dar aşa ceva n-am mai auzit decât la Nicolae Ceauşescu, din 1989, spre sfârşit. Probabil el gândeşte lupta politică prin faptul că cine pierde preşedinţia României se duce la Rahova. Nimeni, din cât cunosc eu, nu are intenţia şi nu va avea posibilitatea... Am convingerea că în România nu vor mai exista puncte de program politic legate de condamnarea cuiva. Nimeni nu are în program hărţuirea, arestarea, condamnarea lui Traian Băsescu", a declarat Antonescu la România TV.

 Preşedintele interimar a explicat că în ciuda discursului dur folosit de către Băsescu, nu s-a simţit niciodată ameninţat: "Pe mine Traian Băsescu nu a încercat niciodată să mă şantajeze pentru că nu avea cu ce. Dar a încercat în repetate rânduri să mă intimideze. A făcut însă cu mulţi alţii povestea asta cu şantajul. De câte ori nu l-am lăudat, am spus şi acum că e un om inteligent şi că e păcat de dânsul. Probabil ţipă la mine ca să se sperie alţii, alţi oameni care sunt angajaţi în această luptă politică".

 Cu toate acestea, a adăugat Antonescu, singura modalitate pentru ca Băsescu să rămână în funcţie este neatingerea pragului prezenţei la votul din 29 iulie, preşedintele interimar explicând că nu ar trebui să existe o temere pentru extinderea programului de vot: "Nu-i stă bine unui om puternic. Marii oameni politici ai istoriei, marii conducători, nu au sfârşit grozav. Şi oamenii puternici cad. Şi oamenii puternici mor, politic vorbind".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel