Nu susținem acciza, dacă banii merg la clientela politică - Antonescu

Președintele PNL Crin Antonescu spune că liberalii sunt în continuare de acord cu introducerea accizei suplimentare la carburant, dar că o vor repudia dacă banii colectați în urma acesteia ajung la "clientela politică", suspiciune alimentată de declarațiile de marți ale ministrului Finanțelor, Ioana Petrescu.

"PNL, prin ministrul de Finanţe din acel moment, care ne aparţinea, domnul Chiţoiu, a optat pentru varianta introducerii accizei, începând cu 1 ianuarie. A fost deci o măsură asumată de noi și deși nu mai suntem la guvernare ne-o asumăm ca atare. Faptul că, la sfârșitul anului trecut, ca urmare a tratativelor dintre domnii Băsescu și Ponta de amânare a introducerii taxei de la 1 aprilie, e o decizie pe care a luat-o premierul", a declarat, miercuri, Antonescu.

Liberalul a explicat că rațiunea introducerii acestei taxe a fost construcția de autostrăzi sau reducerea CAS cu 5%.

"Important e altceva: noi am fost de acord cu introducerea ei din două motive. Fie pentru a crea spațiu fiscal pentru reducerea CAS cu 5%, fie trimiterea acestor bani suplimentari într-un fond special destinat investițiilor din infrastructură mare, cu precădere construcției de autostrăzi", a spus Antonescu.

"În momentul în care apar contradicții flagrante între ministrul de Finanțe și premier – în care unul nu ne spune nimic și altul că banii merg spre pensii și salarii... sigur că noi luăm distanță de aceste lucruri", a mai afirmat el.

"Acciza pentru reducerea CAS cu 5% 'Da', acciza pentru construcția de autostrăzi 'DA', dar NU și acciza pentru acel loc mare unde se strâng toți banii și se dau clentelei de partid", a avertizat liberalul.

Ministrul Finanțelor Ioana Petrescu a declarat marți că introducerea accizei de 7 eurocenți la combustibil este imperioasă pentru a nu exista riscul incapacității de plată a salariilor și pensiilor. Afirmația ministrului contrazice argumentația pe care a construit-o premierul pentru a justifica nevoia acestei taxe, despre care spunea că va merge într-un fond special dedicat autostrăzilor.

Președintele Traian Băsescu a protestat constant față de introducerea acestei taxe, spunând că banii proveniți din strângerea acesteia vor merge la baronii locali în an electoral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel