Antonescu declară război politic total PSD-ului

Președintele PNL, Crin Antonescu, crede că discursul lui Victor Ponta despre refacerea USL este parte a unui joc politicianist prin care speră să câștige "câteva voturi". Liderul liberal a insistat că PSD, pe care îl descrie drept "partidul stat", a devenit adversarul politic al PNL și că acesta din urmă nu va ajunge, indiferent de scorul de la europarlamentare, vasalul social-democraților sau subordonatul lui Traian Băsescu. De altfel, Antonescu spune că Ponta și Băsescu au un vis comun: primul își dorește un USL fără Antonescu, iar cel din urmă vrea o Dreaptă fără liderul liberal. Șeful PNL i-a reamintit lui Victor Ponta că "nu ar fi fost niciodată prim-ministru dacă nu exista USL" și dacă acest USL nu i-ar fi cuprins și pe liberali.

Cele mai importante declarații făcute de Crin Antonescu, luni seară, la Realitatea Tv, într-o intervenție telefonică la emisiunea "Jocuri de Putere":

- (despre refacerea USL) Nici o intenție serioasă, dar nu e nici teatru (...) este o formă destul de ieftină de politicianism care nu cuprinde nici o intenție autentică. Ar fi caraghios (reunificarea USL - n.r), acum trei săptămâni acest proiect a eșuat.

- Aici e vorba doar de jocuri pentru a mai câștiga câteva voturi. 

- Ce trebuie să știe dl Ponta și ceilalți care îl mai cred este că, indiferent ce rezultat vom obține la europarlamentare, nimeni nu va duce PNL-ul în poziția de vasal al PSD-ului și ca atare vorbim despre o mișcare prin care dl. Ponta încearcă să câștige câțiva alegători.

- Există un vis comun, pe o anumită porțiune pentru dl Ponta și pentru dl Băsescu. Ponta vrea, chipurile, un USL fără Antonescu, dl. Băsescu vrea, chipurile, o Dreaptă tot fără Antonescu. Ca factor comun eu mă simt flatat. Dar le spun ambilor că, indiferent ce se va întâmpla, nici USL nu va mai exista și nici PNL nu va deveni vreodată un partid satelit sau un partid subordonat lui Traian Băsescu.

- Cât de apropiați suntem noi de PSD se va vedea foarte curând și cred că se vede deja pentru că, totuși, PNL este un partid care a reușit performanța să plece de la putere, pentru că e o performanță, cu adevărat. Poveștile care ni se spun despre nu știu ce poziții locale nu stau în picioare.

 - Faptul că PSD-ul e adversarul nostru politic principal şi va fi în următorii ani nu înseamnă deloc că ne-am apropiat de Băsescu, ci înseamnă că bătălia pentru viitorul României nu se mai dă cu Băsescu, care iese din mandat, ci se dă cu acelaşi PSD pe care din păcate l-am redescoperit, cu acelaşi partid cu tentaţie de partid-stat nereprimată.

- D-lui Ponta îi e frică de multe lucruri, dar îi e frică și de un lucru la care nu mă așteptam să-l sperie. Și anume îi e frică să spună foarte clar PSD. Da, noi suntem PSD-ul.

- De bunăseamă că dl Ponta n-ar fi fost niciodată prim-ministru dacă nu exista USL-ul și dacă acest USL nu ne-ar fi cuprins cu o contribuție foarte importantă.

- Dl. Ponta a uitat acest lucru, când vorbește despre rolul prim-ministrului în general vorbește așa ca de pe un soclu cu 3-4 trepte mai înalt decât tot restul clasei politice. Dânsul, după cum ați văzut, este singurul om care are treabă, singurul care muncește, singurul care are responsabilități, restul, Parlament, Opoziție sunt așa niște băgători de seamă.

- Președintele, pentru dl Ponta, este un fel de ajutor de prim-ministru.

 - Adversarul nostru politic de acum încolo este PSD-ul. Aici se joacă altă carte, cartea antibăsismului. Se joacă multe voturi, pe două confuzii: confuzia că oricine e antibăsist e democrat, ceea nu e adevărat, şi că oricine e anti-PSD e pro-Băsescu, ceea ce iarăşi nu este adevărat.

- Indiferent de cum vor merge lucrurile din punct de vedere electoral (...) pentru mine și pentru colegii mei este important să știm că am făcut lucrul care trebuia făcut în conformitate cu conștiința noastră politică de la acel moment. Chiar dacă acum este mai greu, șocul acesta nu a fost un șoc major, nu a fost un șoc de nedepășit, PNL a rămas - cu marjele de eroare respective - undeva în aceeași zonă, de, să zicem, 20%.

- Acest 25%, respectiv circa 20%, eu cred că este o bună plecare către un electorat și de dreapta, dar mai ales către un electorat nehotărât sau care n-a votat, pentru că în decembrie anul trecut au votat mai puțin de jumătate din cetățenii cu drept de vot ai României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel