Antonescu: Dacă România nu e un stat de drept, Băsescu ce rol are?

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a comentat marți într-o conferință de presă primele declarații ale președintelui Traian Băsescu după referendumul din 29 iulie. El a suținut că șeful statului a făcut afirmații grave și defăimătoare, precizând, referitor la unele declarații ale președintelui, că ”instituțiile statului nu înseamnă doar cele pe care el le controlează.”

”Președintele a intrat în campania electorală. Ieri a făcut din nou, parcă mai apăsat ca niciodată, afirmații iresponsabile de maximă gravitate și profund dăunătoare pentru România. A afirmat că România nu este un stat de drept, chiar dacă observatoii externi au reevaluat situația din acest punct de vedere, remarcând faptul că România a funcționat ca un stat de drept. Este o afirmație gravă și defăimătoare. Dacă România nu este un stat de drept, ce fel de stat este, și are este rolul lui Traian Băsescu. Dacă nu este un stat de drept, este un stat cu un regim autoritar, bananier? Este președintele cumva ostatic, prizonier? Afirmațiile din timpul unei campanii sunt cu atât mai responsabile cu cât ai o funcție importantă în stat,” a declarat președintele PNL.

Liderul liberal consideră inacceptabile aprecierile președintelui conform cărora România nu este un stat credibil. ”Este un lucru inacceptabil. Ce șef de stat mai spune asta despre țara sa? România are probleme de credibilitate în diferite zone și din diferite motive. Dar ca șeful statului să spună asta, este fără precedent,” spune fostul președinte interimar.

Potrivit șefului Senatului, președintele României are o concepție deformată despre instituțiile statului, care nu sunt reprezentate ”doar de cele pe care Traian Băsescu le controlează.” ”Un stat se definește prin modul în care legile și hotărârile unei instanțe sunt respectate. Atunci dânsul când atacă în permanență Senatul, Camera Deputaților, oamenii politici, nu se află în aceeași situație? Spre deosebire de concepția de moștenirire securistică a președintelui, instituții nu înseamnă doar cele pe care el le controlează,” a precizat liderul PNL.

Afirmația lui Traian Băsescu conform căreia după alegerile din nouă decembrie va fi ales un premier ”în interes național,” înseamnă, potrivit lui Crin Antonescu, faptul că șeful statului va acționa ”după bunul plac.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel