Antonescu a comparat protocolul USL cu pactul dintre Stalin și Hitler

Președintele PNL, Crin Antonescu, a comparat, miercuri, protocolul USL cu Pactul Ribbentrop-Molotov, spunând că are unele asemănări, dar nu chiar cu anexe secrete. 

Întrebat despre părțile secrete ale protocolului USL, Crin Antonescu a spus: "Eu nu știu de părți secrete ale protocolului USL. Toată lumea a făcut comparație, potrivită sau nu, între durata negocierilor din Germania pentru alcătuirea unui guvern de coaliție și volumul programului de guvernare. Spre deosebire de acestea, protocolul USL este un document foarte concentrat cu câteva principii generale și eu nu cunosc, nu am semnat, nu știu, clauze secrete ale unui asemenea protocol".

"El are niște asemănări cu Ribbentrop-Molotov, dar nu chiar cu anexe secrete", a declarat,  în spirit de glumă, Crin Antonescu.

Pactul Ribbentrop-Molotov a fost semnat de ministrul de externe sovietic Viaceslav Molotov și ministrul de externe german Joachim von Ribbentrop în 23 august 1939. Hitler și Stalin voiau să se asigure că vor avea spatele "acoperit” în procesul expansionist de împărțire în două a ceea ce rămasese neocupat sau neîmpărțit din Europa. Cum Stalin era de stânga, Crin Antonescu s-a comparat cu Hitler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel