Antonescu: Chițoiu nu are mandat pentru schimbarea lui Ghețea

antonescu chitoiu
antonescu chitoiu

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu i-a dat mandat pentru schimbarea lui Radu Ghețea de la conducerea CEC Bank.   Declarația vine în contextul în care premierul Victor Ponta a declarat că va susține acțiunile și măsurile ministrului Chițoiu pentru un control la CEC.

Crin Antonescu a declarat, luni, că  "Domnul Chițoiu nu are un mandat special din partea PNL-ului să-l schimbe pe domnul Ghețea. PNL-ul consideră că activitatea unor instituții bancare, CEC-ul este o instituție foarte importantă, activitatea lor nu poate fi judecată în Biroul Politic al PNL.

În momentul în care am delegat pe cineva, l-am propus, l-am susținut ca ministru de Finanțe, în această calitate pe criterii  strict profesionale și beneînțeles operând în baza unor legi și în baza unor criterii care nu sunt de natură politică, domnia sa ia o decizie. Dar n-am dat noi mandat privitoare la banci niciodată", a completat Crin Antonescu.

Bogdan Chirieac a declarat că "atitudinea lui Crin Antonescu este una corectă. Ce va spus domnul Crin Antonescu, că PNL nu schimbă oamenii în funcție de criterii sau decizii politice. Îi schimbă respectând legea și instituțiile statului. Sistemul bancar are legile sale care sunt supuse deciziilor politice. Dânsul a spus că, chiar dacă este banca statului, nu PNL, nu  alt partid schimbă șefimea de la banca respectivă, ci Ministerul de Finanțe, BNR,  cine este îndreptățit să o facă. Asta a spus domnul Crin Antonescu și este singura declaraței posibilă din partea unui om politic responsabil".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel