Antonescu îi cere DEMISIA lui Daniel Barbu

273344-daniel-barbu
273344-daniel-barbu

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că-i cere demisia ministrului Culturii, Daniel Barbu. 

Președintele PNL a făcut această cerere după ce Daniel Barbu s-a plâns de bugetul mic acordat pentru cultură în comparație cu bugetul acordat pentru persoanele infectate cu HIV.

Crin Antonescu a făcut, miercuri, următoarea declarație: "Nu am apucat să discut cu domnul ministru Barbu acest lucru, dar asemenea declarații, indiferent de motive, sunt de natură să genereze o demisie. El a adăugat că este trist că oameni de cultură, care au citit atâtea cărți și care au scris și cărți de  valoare pot face astfel de declarații.

Ministrul Culturii a declarat, duminică: "La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu înţeleg, eu personal. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri «Shakespeare» sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul «Shakespeare» de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel