Antonescu: CCR, o instituție rușinoasă în istoria României

Crin
Crin

Președintele Senatului,  Crin Antonescu, afăcut câteva precizări cu privire la modificarea Constituției, care trebuie să clarifice atribuțiile președintelui dar și cele ale Curții Constituționale, care în opinia liberalului este "o instituție infinit de penibilă, rusinoasă în istoria României".

"Cel mai semnificativ lucru este și o restrângere, dar, în orice caz, o clarificare a puterilor unor demnitari extrem de importanti - președintelui. E o clarificare. Să nu mai avem lucruri de un penibil nesfârșit cum este cazul deciziei Curtii Constituționale, care spune că președintele poate să respingă o data un ministru așa, ca vrea el, că are ochii verzi, dar a doua oara nu.

 Sunt lucruri caraghioase, lucruri penibile date de această Curte Constituțională penibilă, infinit de penibilă, rusinoasă în istoria României ca instituție. Noi vrem să spunem foarte clar acolo ce atribuții are președintele, cum și le exercită.

 Mai avem modificări și la primul ministru și la Guvern. Ne gândim să spunem clar în Constituție că nu se poate angaja răspunderea Guvernului decât o dată pe sesiune parlamentară, maxim", a spus Antonescu, joi seara la Antena 3.

 De asemenea, acesta a precizat că, în opinia sa, președintele Traian Băsescu nu va respinge nominalizarea de premier pe care o va înainta USL, în situația în care Uniunea va câștiga alegerile parlamentare din decembrie.

 În altă ordine de idei, Crin Antonescu a precizat că se așteaptă ca USL sa obțină, la alegerile parlamentare, 55-60% din voturile românilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel