Antonescu, reproșuri lui Ponta: când a venit în cârdăşie cu Băsescu, l-au găsit bun?

crin_antonescu
crin_antonescu

Copreşedintele USL, Crin Antonescu, spune că nu are încredere în Consiliul Superior al Magistraturii, amintind în acest sens de episodul numirii procurorului general, Tiberiu Niţu. Liberalul arată că a fost nevoie ca Victor Ponta să-l propună pe Niţu "în cârdăşie" cu Traian Băsescu pentru ca CSM să-i dea aviz pozitiv, după ce cu doar câteva luni în urmă îl respinseseră, din postura de propunere a fostului ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru.

Preşedintele PNL a atacat voalat şi coabitarea, al cărei rod este şi actualul procuror general al României.

"Nu pot să am încredere în CSM. Cum să am încredere în CSM, care ar trebui să fie arbitru în lumea juştiţiei, când l-a audiat pe actualul procuror general şi l-a făcut de ... şi l-a respins când l-a propus Mona Pivniceru şi, pe acelaşi om, domnul Niţu, când a venit domnul Ponta în cărdâşie cu domnul Băsescu l-a găsit bun? Respect funcţionarea justiţiei, dar nu am (încredere în CSM - n.r)", a declarat Antonescu, duminică seara, la Digi24.

Fostul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, l-a propus pe Tiberiu Niţu, la finele lui 2012, pentru funcţia de procuror general al României. În urma unor audieri, atât Tiberiu Niţu, cât şi Ioan Irimie, propus pentru postul de procuror-şef al DNA, au primit, pe 22 noiembrie, avize negative din partea Secţiei de Procurori a CSM.

După ce cu 6 luni înainte CSM l-a respins declarându-l nepregătit profesional, irascibil şi cu o scăzută rezistenţă la stres, Consiliul l-a reevaluat pe 9 mai, când i-a dat aviz pozitiv, după ce ministrul interimar al Justiţiei, Victor Ponta, înaintase numele său drept propunere pentru aceeaşi funcţie, de procuror general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel