Antonescu: Băsescu, complicele lui Orban într-un joc periculos în comunitatea maghiară

crin_antonescu
crin_antonescu

Liderul PNL Crin Antonescu l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu că este complicele premierului Ungariei, Orban Viktor, "într-un joc extrem de periculos în interiorul comunităţii maghiare din România" şi de aceea nu avea cum să ia o poziţie fermă faţă de declaraţiile lui Kover Laszlo.

"Traian Băsescu, complicele lui Orban (Orban Viktor, premierul Ungariei - n.r.) într-un joc extrem de periculos în interiorul comunităţii maghiare din România, nu avea cum să ia poziţie fermă într-o asemenea situaţie. Eu înţeleg că dacă eşti preşedinte jucător eşti până la capăt. Se pare că domnul Băsescu nu ştie să fie jucător decât unde nu-i permite Constituţia şi acolo unde i-ar cere-o dă bir cu fugiţii. Guvernul României a acţionat prompt şi corect, pe tonalitatea potrivită, nu a avut o suprareacţie, a fost o atitudine fermă faţă de episodul Nyiro Jozsef", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, liderul PNL, Crin Antonescu, citat de Mediafax.

El a afirmat că, în opinia sa, autorităţile române şi Guvernul au împiedicat transformarea "unui pretins ceremonial creştinesc într-o manifestaţie cu conotaţii inacceptabile pe teritoriul României".

"Au acţionat elegant şi cred că şi preşedintele Parlamentului ungar va înţelege că după ce a dat o mână de ajutor serioasă unei formaţiuni politice din România îşi va vedea de treabă. E interesant unde a fost marele patriot şi marinar Traian Băsescu", a spus Crin Antonescu.

Potrivit acestuia, rămâne o enigmă de ce în momentul în care premierul Ungariei, Orban Viktor, prezent la Bucureşti, "a părăsit întâlnirea cu nouă premieri din UE şi s-a dus la un prieten de suflet, Traian Băsescu".

"De ce a fost primit, pentru că Orban a sfidat o dată în plus autorităţile române şi Guvernul României, arătând că nu are treabă, că aici şeful domnia sa consideră că e altul şi se duce acolo? De ce Traian Băsescu, preşedintele unei ţări sfidate de preşedintele Parlamentului Ungariei, nu a avut măcar o declaraţie despre ce a discutat cu Orban Viktor, ce crede despre tentativele evidente ale autorităţilor maghiare de a se amesteca direct în campania electorală din România?", a afirmat Antonescu.

El a adăugat că declaraţiile preşedintelui Parlamentului Ungariei "sunt nepotrivite, ofensatoare, jignitoare, iar scrisoarea celor doi preşedinţi ale Camerelor Parlamentului României a fost una corectă, într-un limbaj diplomatic potrivit".

Antonescu s-a întrebat unde a fost în acest caz şi fostul premier Emil Boc, care nu a avut nici el vreo reacţie la declaraţiile lui Kover Laszlo.

"Unde a fost şi Boc, înţeleg că a fost cârpa de şters pe picioare a lui Băsescu, dar măcar la preşedintele Parlamentului Ungariei putea să ridice glasul", a spus Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel