Antonescu, avertisment pentru Băsescu: „O să vrea sau o să dispară”

Antonescu Băsescu
Antonescu Băsescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus miercuri seara despre șeful statului că „vorbește ca un faraon către poporul său”, făcând referire la declaraţiile lui Traian Băsescu din ultimele zile cu privire la situaţia primului-ministru şi a guvernului de după alegerile din 9 decembrie.

„Acestea sunt nişte formule de-a dreptul delirante. Domnul Băsescu vorbeşte de parcă ar fi cel puţin Hosni Mubarak înainte de "primăvara arabă" şi vorbeşte ca un faraon către poporul său şi spune: 'aveţi grijă că asta vreau eu, că asta nu vreau eu'. Nu ne interesează ce vrea domnul Băsescu. Bineînţeles că un guvern nu se numeşte pe poveşti. Sunt două lucruri care trebuie totuşi ştiute de toată lumea şi vă garantez că le ştie toată lumea. (...) Şi oamenii cei mai modeşti, cei mai necăjiţi ştiu cum se pune un guvern, cine pune guvernul. Mai întâi că nu Traian Băsescu pune Guvernul. Parlamentul Românei pune Guvernul. Doi: desigur că nu pe poveşti se investeşte un guvern, ci pe voturi”, a declarat Crin Antonescu la Antena 3, conform agerpres.ro.

Liderul liberalilor a reiterat că, dacă USL va obţine la alegerile din 9 decembrie majoritatea, iar Traian Băsescu va refuza numirea lui Victor Ponta ca premier, vor fi demarate demersurile pentru o nouă suspendare a preşedintelui ţării.

„Traian Băsescu o să vrea sau o să dispară”, a punctat Antonescu, menţionând că atribuţiile preşedintelui nu sunt acelea de a aprecia cine trebuie să guverneze, ci de a constata acest fapt.

 Crin Antonescu a precizat că răspunde atacurilor preşedintelui României deoarece, din punct de vedere electoral, orice apariţie de genul acesta a preşedintelui convine USL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel