Antonescu, atac la Zgonea: Nu-mi pun căscuța să intru în mină

crin_antonescu
crin_antonescu

Co-președintele USL, Crin Antonescu, nu este dispus să urmeze exemplul colegilor de coaliție care au coborât în subteran la Roșia Montană pentru că nu vede utilitatea unei astfel de acțiuni, iar ”deciziile se vor lua acolo unde trebuie luate”.

”Oamenii de acolo au un punct de vedere, pe care au dreptul să şi-l spună. Comisia va merge acolo. Punctul de vedere al RMGC este ştiut, este suficient să vezi reclamele de la televizor. Eu unul nu sunt dispus ca fiecare să mergem până acolo, să ne punem o căscuţă albă, să ne punem cizme, să intrăm - nu ştiu de ce - acolo în galerie şi să facem după aceea o poză şi nişte declaraţii. Nu, deciziile se vor lua acolo unde trebuie luate. Conflictul nu se poate dezamorsa prin vizitele noastre acolo”, a declarat Crin Antonescu, duminică seara, la Digi 24.

Crin Antonescu a spus că nu merge să caute voturi la Roșia Montană și că nu se bagă între Zgonea și Ponta.

Șeful Senatului crede că majoritatea parlamentară USL se păstrează chiar dacă PNL nu susține acest proiect. ”Sigur că există majoritate parlamentară USL, nu ştiu care va fi soarta proiectului, dar majoritatea parlamentară care susţine Guvernul se păstrează şi repet: Nu am avut nici în angajamentele electorale, nici în programul de guvernare şi nici înainte de lansarea proiectului vreun angajament reciproc de a merge de o parte sau alta. Cu alte cuvinte, nu am fost legaţi, în interiorul majorităţii, de vreun angajament legat de susţinerea acestui proiect. Nu întămplător, în acest moment nu e clar cum se va vota în PSD. Aşa încât, acest proiect va trece sau nu, vom mai avea dezbateri, vom mai avea un vot, majoritatea rămâne cât se poate de stabilă şi Guvernul cât se poate de susţinut de această majoritate”, a adăugat liberalul.

Premierul Victor Ponta și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgoneau, au coborât amândoi, cu ocazii diferite, în minele de la Roșia Montană, ultimul încurajându-l și pe Crin Antonescu să-i urmeze exemplul pentru o mai bună înțelegere a chestiunii exploatărilor auro-argintifere din Apuseni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel