Antonescu, atac la Ponta: O minciună pe care o repetă, poate rămâne

live antonescu
live antonescu

Crin Antonescu spune că s-a creat falsa impresie potrivit căreia președintele PNL este cel care a obstrucționat derularea proiectului Roșia Montană, o minciună repetată constant pentru a-i da forma de adevăr universal acceptat.

Șeful liberalilor i-a făcut mai multe reproșuri premierului Victor Ponta, dar i-a dat și un sfat, din postura de ”prieten politic”. ”Dacă va alege să facă o pledoarie pentru proiect a cărei concluzie să fie că proiectul e excepțional, dar am promis acasă sau la Bruxelles, ca prieten politic îl sfătuiesc să n-o facă. Nu poți în fața unei țări întregi să spui că tu crezi în proiect, dar nu-l votezi”, a răspuns Antonescu, joi, la Adevărul Live, întrebat fiind cum crede că va gestiona Ponta în continuare acest proiect.

Antonescu a atras atenția că nu este o ”anexă politică” a președintelui PSD, pe care îl acuză că face ”un joc parșivel”.

Referitor la interviul cu Victor Ponta difuzat, miercuri seara, de Antena 3, Antonescu a avut o remarcă. ”Premierul a fentat discuția despre expropiere. Cei care au făcut obiecțiuni la condițiile de expropiere nu au pus problema dreptului statului român de a face expropieri, ci au vorbit despre cedarea statului român a acestui drept. Este inacceptabil ca o companie privată să facă expropieri în România”, a spus liberalul.

Președintele PNL spune că, sistematic, premierul încearcă să creeze impresia că președintele PNL a blocat demararea exploatărilor miniere de la Roșia Montană. Antonescu explică însă că tot ce a făcut a fost să se pronunțe cu privire la cum va vota în plenul Parlamentului, după ce însuși Ponta o făcuse.

”Nu am obstrucționat cu nimic, e o mare mare minciună, pe care o repetă că poate poate rămâne și va rămâne”, a afirmat Crin Antonescu.

El a menționat că Executivul are opțiunea organizării unei noi dezbatere pe baza unui proiect reformulat, care să primească și avizul de mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel