Antonescu, APEL către Ponta. Schulz să se facă negustor de energie

Liderul liberal Crin Antonescu a catalogat declarațiile președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, drept inacceptabile și a făcut un apel către premierul Victor Ponta pentru a lua atitudine publică. 

Președintele PNL a declarat că declarațiile lui Martin Schulz despre situația din Ucraina şi preţul energiei furnizate de Rusia, sunt inacceptabile pentru România, deoarece interesele UE nu se rezumă doar la obţinerea unui preţ convenabil la energie din partea Rusiei.

"Dacă acesta este singurul interes din punctul de vedere al domnului Schulz, atunci domnul Schulz trebuia să se facă negustor de energie (...) Nu putem imagina o situaţie în care UE şi domnul Schulz cumpără energie ieftină şi Rusia poate să ia o bucată din Ucraina, mâine, poimâine poate vrea să ia o bucată din altă ţară, Transnistria, Republica Moldova, şi la o adică trebuie să vină americanii să ne apere şi să apere acele valori care sunt ale noastre, ale Uniunii Europene", a precizat Crin Antonescu, scrie Mediafax

El a adăugat: "Îi cer public liderului socialiştilor români, care activează sub numele de Partidul Social Democrat, domnului Victor Ponta, să se poziţioneze foarte clar în legătură cu această declaraţie a domnului Schulz". 

Președintele PE a făcut apel la realism, spunând că nu sunt necesare alte sancțiuni pentru Rusia. Între această țară și UE sunt "interese comune"- "Care este interesul Rusiei? Să exporte energie. Care este interesul Uniunii Europene? Să cumpere energie la preţuri rezonabile". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel