Antonescu: Alegerile prezidențiale, eventual în septembrie

crin antonescu
crin antonescu

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că alegerile parlamentare nu pot fi comasate cu cele prezidențiale, acestea din urmă trebuind să fie făcute cât mai repede, adică eventual în septembrie.

[caption id="attachment_203066" align="alignleft" width="310" caption="Foto: Mediafax"][/caption]

”La o primă vedere cel puțin, mă tem că este destul de greu spre imposibil să le comasăm, pentru că avem constricții constituționale”, a spus Antonescu despre eventualitatea comasării alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare.

 El a explicat că, dacă Traian Băsescu va fi demis pe 29 iulie, atunci alegerile prezidențiale vor trebui organizate până pe 30 octombrie, cel târziu.

 O altă prevedere constituțională arată că nu se pot organiza alegeri parlamentare mai devreme de 20 noiembrie, a mai spus Antonescu, menționând că nici varianta dizolvării Parlamentului nu se poate aplica în perioada interimatului său.

 ”Deci cred că nu le mai putem face împreună, cred că vor trebui făcute cât mai repede, dar acest cât mai repede cred că ar însemna undeva cel puțin septembrie, adică să aibă toată lumea timp să vină și de prin vacanță, să fie timp pentru campania electorală”, a mai spus Antonescu, referindu-se la alegerile prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel