Antonel Tănase (PNL), proiect de lege, după uciderea ursului Arthur: Să fie interzisă această vânătoare "recreativă"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Antonel Tănase, deputat PNL,  a anunțat că va depune un proiect de lege prin care să se interzică vânătoarea "recreativ-sportivă".

"Nu am să înțeleg niciodată ce este “recreativ” în vânătoarea “recreativ-sportivă”, activitate care ascunde, de fapt, în această denumire cinică, doar suferință și brutalitate în uciderea animalelor sălbatice. În România este legal vânatul pentru păstrarea echilibrului ecologic sau în scop didactic și este permisă şi așa zisa vânătoare recreativ-sportivă, în spatele căreia stau, de fapt, crime împotriva animalelor, comise de indivizi care se folosesc de legile prea permisive ale acestei țări, pentru a ucide cu sânge rece specii protejate.

"Au ajuns să fie stăpânii pădurilor niște “bărbați” care s-au plictisit de avioane particulare"

“Vânătoarea recreativ- sportivă” este denumirea sub care sunt acceptate chinurile îngrozitoare la care sunt supuse animalele hăituite și omorâte de tot felul de indivizi care vor să-și demonstreze bărbăția precară profitând de o Românie prea tolerantă. Au ajuns să vină în țara asta tot felul de “prinți” care ne omoară urșii, pe care apoi îi cară în portbagaje mândrindu-se cu trofeul plin de sânge, și au ajuns să fie stăpânii pădurilor niște “bărbați” care s-au plictisit de avioane particulare și sute de mașini de colecție și cred că milioanele lor de euro le permit și “derogări” de la crimă.

Nu există nicio justificare rezonabilă să iei viața unui animal sălbatic, pentru că nu animalele sunt vinovate de defrișări și distrugerea habitatului natural, ci oamenii, și nici nu cred în dubla măsură: dacă am militat pentru răspundere penală în cazul lovirii sau maltratării unui câine sau unei pisici, voi depune un proiect de lege prin care să fie interzisă această vânătoare “recreativă”, prin care este permisă uciderea unui animal sălbatic cu “echipament adecvat”. Adevărata distracție, domnilor vânători, este să aveți asupra dumneavoastră doar un cuțit atunci când plecați la vânătoare de urși. Cu o armă de foc nu mai e nicio distracție, ci doar crimă în toată regula.

Vezi și: Prințul Emanuel, INVITAT în România să-l ucidă pe ”Regele Arthur”. Ursul NU a fost scos din România. Tanczos Barna: Nu va pleca, nu există așa ceva

"Nu suntem o țară din lumea a treia unde se joacă "prinții"

România nu trebuie să fie bambiliciul cinegetic al Europei și nu trebuie să mai permitem uciderea animalelor sălbatice decât atunci când ele chiar reprezintă un pericol pentru viața oamenilor și este într-adevăr ultima soluție care poate fi adoptată, deci o excepție, nu o regulă. Revenind la ideea acestui text, mă voi ocupa de întocmirea unui proiect de lege care să stopeze vânătoarea “sportivă”. Nu suntem o țară din lumea a treia unde se joacă “prinții” omorându-ne urșii, ci suntem un Stat demn, cu legi clare și intolerant la crime brutale asupra animalelor", a scris Antonel Tănase pe Facebook.

Dosar penal după uciderea ursului Arthur

"La 06.05.2021, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a fost înregistrat un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul I.P.J. Covasna – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, privind împrejurările în care, în ziua de 13.03.2021, pe suprafaţa fondului cinegetic nr. 25 Ojdula, jud. Covasna, gestionat de A.V.P.S. Botoş, a fost ucis prin împuşcare un exemplar mascul din specia urs (Ursus arctors), specie de vânat strict protejată, la care vânătoarea este permisă numai în baza derogărilor emise de autorităţile competente.” transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc. 

Vezi și: CÂT a plătit prințul Emanuel pentru uciderea ursului Arthur. Suma ar fi de cel puțin trei ori mai mare, potrivit președintelui Agent Green

Primarul localităţii Ojdula îi contrazice pe cei de la Agent Green

Ursul Arthur a fost împușcat la Ojdula, Covasna, pe 13 martie 2021, a anunțat, miercuri, Organizația Agent Green. Reprezentanții ONG-ului îl acuză pe prințul Emanuel de braconaj după ce ar fi profitat de o derogare dată de ministrul Mediului pentru uciderea unei ursoaice cu pui care a produs mai multe pagube în ferme din regiune. Ursul Arthur nu avea vreo legătură cu acea ursoaică.

Penzes Agoston, primarul localităţii Ojdula, din judeţul Covasna, spune că ursul Arthur a fost împuşcat legal de prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein. 

"A fost împușcat legal, cu autorizație, fără nicio problemă. A făcut pagube anul trecut, s-a dus înapoi la pădure, n-a avut ce să mănânce și iar a venit la gospodăriile oamenilor. Nu numai ursul ăsta. A venit și o ursoaică cu 3 pui și o ursoaică cu 2 pui, a venit urs de 3 ani, a venit urs de 20 de ani”, a explicat primarul pentru EuropaFM

"Săptămâna trecută, două alerte am dat și n-au fost în stare jandarmii să gonească din ograda omului. Toată ziua am pândit. Au venit de la Covasna jandarmii montani, erau băgați în tufiș la 100 de metri de localitate și toată noaptea a trebuit să dăm cu tunul de butelie ca să nu intre în gospodăriile oamenilor”, a mai spus Penzes Agoston.

Vezi și: Ministrul Mediului: Avem urși pe stradă, în șură, în grajd. Sunt sute de cereri de relocări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel