Anton Anton, în locul lui Sorin Cîmpeanu în Comisia de învățământ

ALDE a decis numirea lui Anton Anton în Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, în locul lui Sorin Cîmpeanu, informează viceliderul acestui grup parlamentar, Marian Cucşa, potrivit Agerpres.

Cucşa a subliniat că prof. univ. dr. ing. Anton Anton este "o persoană cu o vastă experienţă academică, care a deţinut funcţii importante în sistemul de învăţământ din România" şi a afirmat că "ALDE înţelege să-şi pună în aplicare programul politic cu care a intrat în Parlament prin reprezentanţii săi aleşi". 

"ALDE înţelege să-şi pună în aplicare programul politic cu care a intrat în Parlament prin reprezentanţii săi aleşi, care urmează mandatul încredinţat de alegători. În ciuda insistenţelor noastre de a rămâne fidel ALDE, domnul Cîmpeanu s-a alăturat unui mic grup pentru a construi un proiect politic ultranaţionalist, care nu are nicio legătură cu doctrina liberală. Nu pune nimeni la îndoială competenţa profesională a domnului Cîmpeanu, dar ALDE nu poate face politică liberală, fie şi într-o comisie parlamentară, cu oameni care au abandonat mandatul încredinţat de electoratul liberal", se arată într-un comunicat al ALDE.

În opinia lui Cucşa, "cartea de vizită" a lui Anton Anton "este una foarte bogată, domnia sa având de-a lungul timpului calităţile de preşedinte al Senatului Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, ministru interimar al Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (devenit între timp Ministerul Cercetării şi Inovării), prorector al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti". 

Victor Ponta ”ar fi tras de urechi” ALDE

Totodată, Cucşa afirmă că Victor Ponta ar fi "tras de urechi" grupul parlamentar ALDE din Camera Deputaţilor pentru decizia de a-l înlocui de la Comisia pentru învăţământ pe fostul membru ALDE, deputatul Sorin Cîmpeanu. 

"Nu facem vreo conexiune între atitudinea domnului Ponta şi apropierea sa de proiectul ultranaţionalist al unui viitor partid constituit din persoane care au trădat ALDE şi nici nu am fi răspuns acestui comentariu dacă domnul Ponta nu ar fi fost într-un trecut nu prea îndepărtat un prieten al ALDE. Îl asigurăm în continuare pe domnul deputat Ponta de amiciţia noastră şi de aceea îi învederăm că rolul de 'diriginte' nu i se potriveşte şi este contraproductiv", mai spune Marian Cucşa. 

Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta a criticat miercuri înlocuirea de către ALDE a lui Sorin Cîmpeanu din Comisia pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor şi a salutat oferirea unui loc în această comisie de către PSD. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel