Un antidepresiv IEFTIN ameliorează simptomele COVID-19. Reduce riscul de îmbolnăvire severă - STUDIU

Pexels
Pexels

Un antidepresiv ajută la reducerea riscului creat de infecția cu noul coronavirus. 

Un antidepresiv ieftin, disponibil populației generale din SUA, poate reduce riscul de îmbolnăvire severă cu COVID-19 la aproape o treime la persoanele cu risc crescut, au raportat miercuri cercetătorii, citați de CNN. Un studiu efectuat pe aproximativ 1.500 de pacienți din Brazilia a arătat că cei care au luat medicamentul, cunoscut sub numele de fluvoxamină, au mai puține șanse de a evolua către o boală severă și de a necesita spitalizare.

Scade inflamația prezentă în cazul COVID-19

Medicamentul, vândut sub numele de marcă Luvox, este un inhibitor selectiv al recaptării serotoninei (ISRS) cel mai des utilizat pentru a trata tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC) și depresia. Medicamentul poate afecta inflamația, a spus dr. Angela Reiersen, profesor asociat de psihiatrie la Universitatea Washington din St. Louis, care a lucrat la studiu, publicat în The Lancet Global Health.

„Fluvoxamina poate reduce producția de molecule inflamatorii numite citokine, care pot fi declanșate de infecția cu SARS-CoV-2”, a spus Reiersen într-un comunicat. „Medicamentul poate reduce, de asemenea, trombocitele din sânge, ceea ce poate afecta efectele de coagulare ale infecției cu coronavirus” a adăugat el. 

Riscul scade cu 5%

Reierson și colegii săi au medicat 741 de voluntari cu COVID-19 100 mg cu fluvoxamină de două ori pe zi timp de 10 zile, în timp ce 756 de voluntari au primit un placebo. Dintre pacienții cărora li sa administrat fluvoxamină, 79, sau aproximativ 11%, au avut nevoie de tratament într-o cameră de urgență sau de spital, comparativ cu aproape 16% dintre cei cărora li sa administrat placebo. A fost o scădere cu 5% a riscului absolut și o scădere cu 32% a riscului relativ.

Sunt necesare mai multe studii pentru a vedea dacă medicamentul ar putea fi adăugat la tratamentele administrate pacienților cu coronavirus, dar cert este că produsul farmaceutic este ieftin. ”10 zile de fluvoxamină costă aproximativ 4 dolari chiar și în medii cu resurse bune”, au scris cercetătorii.                         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel