Anticipate sau alegeri în două tururi - ce vrea Iohannis. Chirieac: E un prim semnal

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la moţiunea de cenzură pe care o va depune PSD la Parlament, dar şi despre alegerile anticipate. 

"Cred că ce ne-a transmis preşedintele, că nu crede că va trece moţiunea de cenzură,  înseamnă că se va implica cu toată forţa ca să treacă alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Apoi, nu ştiu ce se va întâmpla cu alegerile anticipate, pentru că la întrebarea directă a spus că şansele sunt 50-50 la sută. Cred că a mai lăsat o portiţă. A spus că îşi doreşte un guvern liberal pur sau anticipate.", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Anticipate sau alegeri în două tururi?

"În mod normal, cred că şi-ar fi dorit mai mult anticipate decât alegeri locale în două tururi. Pentru că la anticipate PNL lua probabil primul scor, cel mai bun, se forma un guvern care rămânea stabil 4 ani, pe perioada celui de-al doilea mandat al lui Klaus Iohannis. Dânsul ar fi putut patru ani de zile să aibă Guvernul său mai mult decât cu primarii, care se dau după binele localităţii. Primarii nu prea au culoare politică, pentru că se colorează în funcţie de cine e la guvernare, ca să primească fonduri. Singurul motiv pentru care ar dori alegeri în două tururi este ca PSD să rămână fără coloana sa vertebrală de primari şi consilieri locali. Dar la ce foloseşte? PSD oricum îşi va reveni până în 2024. Este un prim-semnal pe de o parte că îşi doreşte cele două tururi. Legat de anticipate, ar fi mulţumit doar cu un guvern liberal pur, nu i-a cerut demisia lui Ludovic Orban, deşi nu o exclude şi l-a asigurat public pe Ludovic Orban că va fi premier în continuare.", a mai spus Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel