Antibiotice: de ce nu trebuie să întrerupi tratamentul mai devreme

Steluța Indrei / 22 aug 2018 / 17:43 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Una dintre cele mai importante reguli în tratamentul cu antibiotice se referă la respectarea duratei recomandate de medic. Află de ce nu trebuie să întrerupi tratamentul imediat ce te simți mai bine. 

Dacă ai o infecţie bacteriană pentru care medicul ți-a prescris tratament cu antibiotice, atunci este esențial să iei medicamentele pe toată durata recomandată, care poate fi cuprinsă între 5 și 7 zile sau mai mult.

De obicei, după primele zile de administrare a antibioticelor, simptomele se ameliorează, dar asta se întâmplă înainte ca toate bacteriile să fie distruse. Dacă întrerupi tratamentul prea devreme, atunci cantitatea de antibiotic capabil de a ucide bacteriile nu va fi de ajuns şi acestea vor reveni cu o forţă mai mare decât înainte. Bacteriile capătă rezistență la antibiotice. 

Rezistența la antibiotice, o amenințare globală

Rezistența la antibiotice reprezintă o problemă de sănătate globală, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) continuă să emită numeroase avertismente cu privire la această amenințare. În ultimii ani, numărul bacteriilor rezistente la medicamente a crescut considerabil. În prezent, anual, 700.000 de oameni mor din cauza infecţiilor rezistente, iar acest număr poate creşte până la zece milioane până în 2050 dacă nu se iau măsuri, avertizează OMS.

Specialiștii afirmă că, pe lângă reducerea utilizării abuzive și nejustificate a antibioticelor, respectarea duratei tratamentului este o măsură esențială în lupta contra fenomenului de rezistență la antibiotice. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27