Antal: Sfântu Gheorghe ar putea avea, în premieră după '89, un deputat român

santal_arpad
santal_arpad

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, miercuri, că municipiul ar putea da, pentru prima dată în 23 de ani, un deputat român în Colegiul 1. Antal Arpad susține că situația s-ar datora PPMT, care a desemnat un candidat în Colegiul 1, voturile maghiarilor împărţindu-se astfel între doi candidaţi, cel al UDMR şi cel al PPMT.

Antal Arpad a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că PPMT a greșit când a decis ca în Colegiul 1 Sfântu Gheorghe să candideze preotul reformat Santa Imre, împotriva secretarului de stat Marko Attila de la UDMR, deoarece există riscul ca mandatul de deputat, deţinut acum de UDMR, să fie câştigat, pentru prima oară după 23 de ani, de un român, potrivit Mediafax.

Antal consideră că PPMT a greşit când l-a desemnat pe Santa Imre, care a protestat, timp de aproape două luni, în faţa Colegiului "Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe faţă de sentinţa în cazul retrocedării acestei instituţii, solidarizându-se inclusiv cu secretarul de stat Marko Attila (candidat UDMR în acest colegiu), condamnat în prima instanţă la trei ani de închisoare.

Potrivit celor declarate de Antal, situația creată este una "schizofrenică". "Consider că PPMT nu a făcut o alegere corectă pentru colegiul din Sfântu Gheorghe. Putea să-l nominalizeze pe Santa Imre în altă circumscripţie electorală, dar nu la Sfântu Gheorghe, pentru că astfel s-a creat o situaţie schizofrenică, aş putea spune. Practic, Santa Imre, care a protestat în faţa Colegiului Székely Mikó, solidarizându-se inclusiv cu Marko Attila, candidează acum împotriva lui. E o situaţie cel puţin bizară din punctul meu de vedere. E dreptul lui Santa Imre să candideze, dar putea să o facă în altă circumscripţie", a declarat Antal Arpad.

În Colegiul 1 Sfântu Gheorghe secretarul de stat Marko Attila (UDMR) îi va avea drept contracandidaţi pe preotul reformat Santa Imre - PPMT, pe geologul Radu Viorel -ARD şi pe consilierul în Ministerul Culturii Emil Pantelimon - USL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel