Antal Arpad: Udrea și Blaga - ”vinovați” de colaborarea UDMR cu PDL

Potrivit președintelui UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, colaborarea politică puternică care există între UDMR și PDL se datorează Elenei Udrea și lui Vasile Blaga, două persoane care cunosc psihologia maghiarilor.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad apreciază că lipsa unui negociator de faima lui Viorel Hrebenciuc, dăunează colaborării politice UDMR-USL, în condițiile în care partidul aflat la Putere se bucură de eficacitatea unor specialiști în psihologia comunității maghiare, care știu să ”vorbească pe aceeași limbă” cu maghiarii.

”Eu cred că problema USL faţă de comunitatea maghiară constă în primul şi în primul rând în faptul că nu au un negociator care să poată să vorbească cu liderii comunităţii maghiare pe limba noastră, nu în sensul de a cunoaşte limba maghiară, ci în sensul a cunoaşte psihologia comunităţii maghiare şi a UDMR. Aşa cum există la PDL Vasile Blaga sau Elena Udrea cu care putem să vorbim pe aceeaşi limbă, în sensul că ne înţelegem, în acest moment în USL nu există aceste persoane, cum a fost de exemplu Hrebenciuc pe vremuri la PSD, care a fost un negociator dur, puternic, dar cu care UDMR a putut discuta. În acest moment nu există aceste persoane nici la PSD şi nici la PNL şi trebuie să vă spun că se vede de la o poştă că liderii USL nu cunosc psihologia comunităţii maghiare şi cred acest lucru îi îndepărtează de rezolvarea unor probleme ce ţin de relaţia lor cu UDMR şi cu comunitatea maghiară', a declarat Antal Arpad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel