ANOFM, un nou proiect implementat pentru combarea șomajului în rândul tinerilor

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a mai încheiat încă un proiect de succes: "Chance 4 NEET – Registrul electronic al tinerilor NEET". Proiectul, implementat în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului – Cancelaria Prim-ministrului, Centrul Național de Pregătire în Statistică și societatea IT Systems International S.R.L., are  ca scop prevenirea și combaterea șomajului în rândul tinerilor.

Derulat pe o perioadă de 10 luni (5 martie, 31 decembrie 2015) "Chance 4 NEET – Registrul electronic al tinerilor NEET" – POSDRU/180/4.1./S/155257, proiectul s-a adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, tineri care nu sunt încadrați  profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare NEET (Not in Employement, Education or Training).

În acest sens, s-a alcătuit o bază de date integrate pentru înregistrarea tinerilor în cadrul NEET. De asemenea, proiectul și-a propus să întărească capacitatea și calitatea  serviciilor oferite de către SPO prin dezvoltarea de metode și instrumente IT&C în vederea prevenirii și combaterii șomajului tinerilor, în special a șomajului neînregistrat.

Proiectul strategic a beneficiat de finanțare nerambursabilă din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 4 "Modernizarea Serviciului Public de Ocupare" Domeniul Major de Intervenție 4.1 "Întărirea capacității SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare".

Proiectul a avut la dispoziție un buget de 6.531.348 lei, asistență financiară nerambursabilă, dintre care 2.177.166 a fost contribuția solicitantului.

Baza de date cu tinerii NEET a fost realizată în urma a două work-shop-uri cu reprezentanții agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă, acțiuni ce au avut ca scop colectarea informațiilor pentru  definirea  specificațiilor tehnice ale acestui instrument IT.

Registrul electronic altinerilor NEET are la bază sistemul de carduri care asigură interoperabilitatea cu bazele de date  ale Evidenței Populației, ANOFM, Inspecției Muncii, Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială, Casei Naționale de Pensii Publice, Oficiul Național al registrului Comerțului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel