Animal rar, surprins în România. "E pentru prima dată când observăm astfel de exemplare"

captură video
captură video

Apariție rară în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina!

În ultima perioadă, observăm o creștere a numărului de rapoarte privind apariția animalelor rare în diverse regiuni ale țării. Dacă anterior am fost martorii unei întâlniri cu o minunată pisică sălbatică (Felis Silvestris) în Parcul Național Retezat și am avut privilegiul de a vedea un râs, conform experților, în Parcul Natural Apuseni, acum asistăm la surprinzătoarea apariție a doi urși bruni, o femelă și puiul ei, cu guler alb, în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina.

De curând, una dintre camerele de supraveghere amplasate în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina a surprins imaginea a doi urși bruni, o femelă și puiul ei, ambii din specia cu guler alb. Deși inițial s-ar putea crede că acești urși reprezintă o specie nouă, specialiștii resping această ipoteză. Conform directorului parcului, deși coloritul rar al blănii acestor exemplare este puțin obișnuit, s-au mai înregistrat astfel de cazuri în România. Cu toate acestea, este pentru prima oară când acești urși pot fi observați în cadrul acestui parc specific.

„Este pentru prima dată când observăm, în parc, astfel de exemplare. La pui este destul de des întâlnit acel guler, care dispare după ce ajung la maturitate. Însă aici este un fenomen mai aparte, pentru că și ursoaica are coloritul acesta al blănii și se pare că fiul său o moștenește. Nu este vorba nici pe departe de vreo mutație genetică, și nici vreun urs adus din Asia”,  transmite conducerea Parcului Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, pentru GO Hunedoara.

                                                   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel