ANI, verdict pentru mai mulți politicieni: Incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi fals în declaraţii în cazul a şase foşti şi actuali aleşi locali. 

Potrivit unui comunicat al ANI, Iulian Gheorghe Ciubotaru, primarul comunei Dochia, judeţul Neamţ, se află în incompatibilitate, deoarece a exercitat simultan funcţia de primar şi activităţi remunerate (venituri din contracte/convenţii civile) în cadrul SC Forever Living Products SRL. 

Viorel Işfan, fost primar al Comunei Zorlenţu Mare, judeţul Caraş-Severin, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece a deţinut simultan, în perioada 19 iunie 2008 - 26 februarie 2010, funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică autorizată. 

Istvan Birtalan, viceprimar al comunei Sângeorgiu de Mureş, judeţul Mureş, se află în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut simultan, în perioada 17 iunie 2008 - 10 iulie 2017, funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator la SC ISTI JHS SRL şi SC Melza Cons. 

Mircea Ungurean, fost viceprimar şi actual consilier local al comunei Ocna de Fier, a fost declarat de ANI în incompatibilitate, el fiind suspectat şi de fals în declaraţii. 

Astfel, în perioada deţinerii funcţiei de viceprimar pentru mandatul 2012 - 2016, el a desfăşurat activităţi remunerate (în intervalul 25 iunie 2012 - 20 decembrie 2013), în calitate de agent de asigurări (persoană fizică), în baza unui contract încheiat cu Generali Romania Asigurare Reasigurare SA. 

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii de către Mircea Ungurean, întrucât acesta nu a menţionat în declaraţiile de avere, depuse în anii 2012 şi 2013 în calitate de viceprimar, veniturile încasate în anii 2011 şi 2012 în baza contractului de agent încheiat cu Generali Romania Asigurare Reasigurare SA, scrie Agerpres.

Niculae Mărgărit, consilier local în comuna Drăgăneşti-Vlaşca, judeţul Teleorman, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 15 septembrie 2014 - 1 iunie 2016, deoarece a exercitat simultan funcţia de consilier local şi funcţia de consilier personal al primarului. 

Florian Bucălie, fost consilier local în comuna Mălureni, judeţul Argeş, a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate, deoarece a exercitat simultan, în perioada 26 iunie 2012 - 17 martie 2016, funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Mălureni. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel