ANI va încerca să blocheze candidatura lui Diaconu, chiar dacă trece de BEC

Președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, spune că va folosi toate instrumentele de care dispune pentru ca decizia Curții Supreme în cazul Mircea Diaconu să fie respectată, chiar dacă candidatura actorului la europarlamentare va fi validată de Biroul Electoral Central.

Fostul membru al PNL Mircea Diaconu a strâns sâptămâna aceasta cele 100.000 de semnături necesare pentru a participa la europarlamentare din postura de independent și le-a depus miercuri la BEC.

"Vom utiliza toate instrumentele juridice pe care le avem, până la urmă nu este vorba de candidatura domnului Diaconu, este vorba de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, care este obligatorie pentru toată lumea. Sunt multe candidaturi, ANI nu se raportează la o persoană anume, ci se raportează la o decizie a justiției care trebuie pusă în aplicare ca în orice stat de drept cu valori democratice solide, membre ale UE și NATO", a declarat Georgescu, citat de Agerpres.

Șeful ANI a participat vineri la seminarul "Măsuri anti-fraudă privitoare la achizițiile publice din Piața Unică a Uniunii Europene. Soluții legislative, instituționale și tehnice", organizată de Partnership for Social Development (Croația) și Expert Forum (România).

Georgescu i-a transmis, miercuri, președintelui BEC, judecătorul Florentin Drăguț, că Diaconu nu îndeplinește condițiile legale pentru validarea candidaturii la Parlamentul European.

Conform unui comunicat de presă transmis AGERPRES, Georgescu invoca în acest sens mai multe acte normative, dar și decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3104/2012, definitivă și irevocabilă, prin care a fost respins recursul formulat de Mircea Diaconu față de raportul prin care ANI a constatat incompatibilitatea sa, întrucât a fost în același timp senator și director al Teatrului "C.I. Nottara".

Șeful ANI aprecia într-o altă intervenție recentă că BEC ar comite fie un abuz în serviciu, fie o nerespectare a legii dacă ar aproba candidatura lui Diaconu.

"Cine participă la această acțiune de strângere de semnături, de promovare a candidaturii domnului Mircea Diaconu, încalcă legea și împiedică înfăptuirea justiției așa cum este definită de Constituția României și de normele legale în vigoare", avertiza Georgescu la sfârșitul săptămânii trecute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel