ANI va contesta o eventuală candidatură a lui Mircea Diaconu la Senat

diaconu
diaconu

Horia Georgescu, președintele ANI,  a declarat, miercuri, că în eventualitatea unei noi candidaturi a lui   Mircea Diaconu pentru un nou mandat de senator, ANI va contesta în instanţă demersul acestuia.

"La momentul când va depune candidatura, ANI o va contesta în instanţă", a spus Georgescu, la Realitatea TV. Cu acelaşi prilej, preşedintele ANI a ţinut să sublinieze, din nou, că Senatul trebuie să ia măsura revocării lui Diaconu din funcţie, în baza hotărârii definitive a instanţei supreme privind starea de incompatibilitate a senatorului liberal.

 ANI a cerut, marţi, Senatului aplicarea cu celeritate a sancţiunilor prevăzute de lege, respectiv revocarea lui Mircea Diaconu, solicitate ce vine în urma boicotării şedinţei de luni a Plenului Senatulu, în care trebuia să se discute despre încetarea mandatului senatorului Diaconu. "Orice amânare privind aplicarea prevederilor legale în materia incompatibilităţilor afectează, în mod grav, atât obiectivele României asumate prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), cât şi percepţia cetăţenilor asupra domniei legii şi a statului de drept", a precizat, într-un comunicat de presă, ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel